REHİNE KRİZİ İLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

REHİNE KRİZİ İLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Başsavcı vekili Orhan Kapıcı adliye önünde açıklama yaptılar.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un açıklaması şöyle:

"Hiç kimsenin canı yanmadan bir an önce sonuçlanabilmesinin gayretini gösteriyoruz. İnşallah umudumuz odur ki bu eylemde kimsenin canı yanmadan, hiçbir arkadaşımızın zarar görmesine imkan vermeden sonuçlanmış olur diye düşünüyoruz. An itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Herhangi bir arkadaşımızın sorunu yok.

Müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul Barosu başkanımız, diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor."

 

'Müzakereciler ve Ümit Kocasakal eylemcilerle görüşüyor' | Haber3 Video | Sitene Ekle

İSTANBUL BAŞSAVCI VEKİLİ ORHAN KAPICI

"Bu süreçte devletin tüm kurumları, bu konuda yardımcı olması gereken insanlar gerekli yardımları yapıyorlar. Tabi eylemin amacı, anladığımız kadarıyla berkin elvan soruşturması nedeniyle gündeme geldiğini öğreniyoruz. Berkin elvan, bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir. Onun ölüm olayı hepimizi üzmüştür. Biz hukukçular olarak soruşturmayı etkin ve zamanında yapmak zorundayız. Elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu eylemin faili de devletin bize verdiği yetki, hukuk sınırları içerisinde faili de bulunmaya çalışılacaktır. Başsavcılık ve emniyet olarak her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bu konuda tüm halkımızın emin olmasını canı gönülden istiyoruz."

Biz istiyoruz ki başka bir müessir hadise olmasın. Gerekli girişimler yapılıyor. İnşallah herhangi bir kaza olmadan bu eylem sonuçlanır."

''İÇERİDEKİLER AVUKAT MI ?'' SORUSU

"O konuda net bir durum yok. Biz şu an itibariyle kimdir, nedir onda değiliz. Burada bir hadise var, savcımızın can güvenliği."