Seçim hilesi isyan ettirdi

Seçim hilesi isyan ettirdi

Seçim hilesi iddialarıyla açılan davalar yıllarca sürdüğü ve davanın cezasının sadece tazminat cezası verdiği bildirildi.

Seçim hilesi iddialarıyla açılan davalar yıllarca sürüyor. Mağdurlar kazansa bile iş işten geçmiş oluyor. Suçlular tazminat cezasıyla kurtuluyorlar

Bugün Gazetesi'nden Erkan Acar'ın haberine göre sandık hilesi davalarında yasal boşluk olduğu belirlendi. BUGÜN Gazetesi’nin dün gündeme getirdiği, Beylikdüzü’nde 2009 yılındaki yerel seçim sonuçları ile ilgili davanın aradan geçen 6 yıla rağmen sürmesi yasalardaki boşluğu da ortaya çıkardı. 2009’da sandık hilesi ile belediye başkanlığı adaylığını kaybettiğini iddia eden CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Vecdet Öz’ün avukatı Ethem Baykal şunları söyledi: “Biz davayı açtık. Ama bir dönem geçti üzerinden dava sonuçlanmadı. Davayı kazansak ortada fiili imkansızlık var. Davada hile yapanlar sadece cezalandırmakla, tazminat ödemekle kalıyor. Çünkü üstünden bir seçim geçti.” Baykal, dosyayı AİHM’e kadar taşıyacaklarını söyledi.

OĞLU MECLİS ÜYESİ

Belediye Başkan adayı Vecdet Öz şu bilgileri verdi: “Bu davada hiçbir şey olmayacak. Olursa tazminata mahkûm olurlar. Emsal karar yok. Belediye Başkanlığı koltuğunu geri vermeyecekler. O dönemde İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Şefik Mutlu’nun oğlu Yakup Güngör Mutlu AKP Sarıyer 4. sıradan belediye meclis üyesi seçildi. Seçim kanununda hile olursa ağır ceza mahkemelerindeki suçlar gibi olmalı. Nasıl sahtecilik olaylarında kayıplar geri iade ediliyor. Sandık hilesi davalarında da makamı iade edilmeli.”  

'DAVAYI KAZANDIK AMA'

CHP avukatı Zeynel Öztürk seçim hilesi davaların en geç 2 ay içinde sonuçlanıp buna göre YSK’nın karar vermesi gerektiğini belirtti. Öztürk şöyle konuştu: “2004 yılında Iğdır’daki yerel seçimlerde mükerrer oy davası açtık. Orada SHP adayı Hasan Alagöz seçimi 3 bin oyla kaybetmişti. Dava 10 yıl sürdü, kazandık. YSK’ya müracaat edildi ancak YSK ‘üstünden seçim geçti’ dedi.”