Şehreküstü’nde Birlik İftarı

Şehreküstü’nde Birlik İftarı

Gaziantep Şehreküstü Konakları'nda, Gaziantep İl ve İlçeleri Dernekleri Federasyonu ve Şahinbey Belediyesi ortaklaşa olarak yaklaşık 2 bin 700 kişiye...

Gaziantep Şehreküstü Konakları'nda, Gaziantep İl ve İlçeleri Dernekleri Federasyonu ve Şahinbey Belediyesi ortaklaşa olarak yaklaşık 2 bin 700 kişiye iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinde bir araya gelen Gaziantep İl ve İlçeleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Gaziantep Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Orhan ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, birlik ve beraberlik içinde olduklarının mesajını verdiler. İftar sonrası açıklamalarda bulunan Mehmet Erdoğan, bugün 2 bin 700 vatandaşla iftar yaptıklarını belirterek, burada Ramazan'ın 30 günü boyunca günde 2 ile 3 bin arasında vatandaşın iftar yaptığını söyledi. "Bu tam bir vakıf geleneği" diyen Erdoğan, vatandaşlarla toplu iftar açmanın Selçuklulardan, Osmanlıdan beri gelen bir gelenek olduğunun altını çizdi. Ayrıca Erdoğan, "Bugün vatandaşlarımızla bir ve beraber olduk. Çok güzel, çoluğuyla, çocuğuyla, halkımızla bir iftar açtık" ifadelerini kullandı. Hasan Özaygut ise, birlik beraberlik içerisinde vatanı, milleti, örf ve adetleri ön planda tutarak, bu duyguyu yaşamak için ülke genelindeki tüm dernek başkanlarının bugün yönetim olarak bu iftarda bir araya geldiklerini belirtti. Çok mutluluk duyduklarını söyleyen Özaygut, "İnşallah önümüzdeki dönemlerde de daha büyük organizasyonlarla Gaziantep halkına daha iyi şeyler üretmek anlamında mücadele veriyoruz. Projelerimiz var" şeklinde konuştu.

Gaziantep Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Orhan da şöyle konuştu: "Gazianteplinin kaynaşmasını, bir arada olmasını ve Gaziantep'in kültürüyle, geçmişiyle ve yaşadığı savaşıyla tekrar geri bizden sonraki kuşaktaki nesillere aktarabilmek için kurmuş olduğumuz bu derneğin inşallah önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmaları, projeleri değerli basın aracılığıyla tüm halkımıza duyuracağız."

Kaynak: İHA