Sen misin parasız eğitim isteyen !!

Sen misin parasız eğitim isteyen !!

Parasız eğitim pankartı açan gençlere 8 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı 14 Mart 2010’daki Roman Çalıştayı’nda “Parasız eğitim istiyoruz, alacağız” yazılı pankart açan üç öğrenciden Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer 8 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı, Utku Ayar ise beraat etti.

DESTEK VERMEK İSTEYENLERE PARA CEZASI

Ferhat Tüze ve Berna Yılmaz’a destek olmak isteyen arkadaşları da gözaltına alınmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6 Ekim’de Yıldız Teknik Üniversitesi’nin açılışında konuşma yaparken bina dışında işletme birinci sınıf öğrencileri Kader Meşe ve Mahir Bektaş “Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz’a Özgürlük. Parasız eğitim istiyoruz, alacağız” yazılı pankart açtı. Meşe ve Betaş Cumhurbaşkanlığı korumaları, özel güvenlik görevlileri ve sivil polisler tarafından polis araçlarına bindirildi ve Beşiktaş Polis Merkezi’ne götürüldü. Gençler akşam saatlerinde serbest bırakıldı; ancak haklarında Kabahatler Kanunu üzerinden işlem yapıldı ve kişi başına 140 TL de ceza kesildi.

a.20120607123937.jpg

İMZA MASASI AÇANLARA GÖZALTI

20 Nisan’da Kars Gençlik Derneği üyeleri ‘parasız Eğitim’ talebi için imza masası açtı ve Tüzer’le Yılmaz’a özgürlük istedi. Sekiz öğrenciyi polis gözaltına aldı.

AFİŞ ASANA GÖZALTI

Aynı gün Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde aynı taleple yapılan eyleme katılan öğrenciler hakkında soruşturma başlatılırken, Malatya İnönü Üniversitesi’nde de ‘parasız eğitim istiyoruz’ yazalı afiş asan Sultan Gizem Duran gözaltına alındı.