Teröristin evinden bakın neler çıktı

Teröristin evinden bakın neler çıktı

Gaziantep'te IŞİD'li teröristin evinden keşif notları çıktı.

DEAŞ'lı teröristlerin farklı bir strateji izlediği, ülkü ocakları, HDP, Alevi dernekleri ve stadlara saldırı düzenleyerek kaos ortamı yaratmak istediği belirlendi

Gaziantep'te, geçen pazar günü polis operasyonu sırasında keskin nişancı kurşunuyla vurulunca eve tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettiren ve parçalanarak ölen DEAŞ'ın sözdeGaziantep emiri ve beyni olduğu ileri sürülen 'Ebu Hafs' kod adlı Mehmet Kadir Cebael'in evinde yapılan aramalarda keşif notları bulunduğu öğrenildi. Cebael'in, örgüt üyelerine bombalı eylem yapılacak yerler ile ilgili keşif yaptırarak not aldırdığı belirlendi. Polis tarafından incelemeye alınan notlarda, Alevi Kültür Derneği, HDP il binası, Ülkü Ocakları, stad ve cami isimlerinin yer aldığı belirtildi.

AMACI KAOS YARATMAKTI

Emniyet İstihbarat ve MİT'in ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sırasında, Mehmet Kadir Cebael'in, Yunus Durmaz'ın yerine geçmesinden sonra farklı bir strateji izlediği, ülkü ocakları, HDP, Alevi dernekleri ve stadlara saldırı düzenleyerek kaos ortamı yaratmak istediği belirlendi. Yapılan takipler sırasında Cebael'in, Alevi derneklerine saldırıp Alevileri ayaklandırmak, ülkü ocaklarına ve HDP'ye saldırarak da çatışma ortamı yaratmak istediğinin tespit edildiği belirtildi.