TRT'nin dizisinde küfür şoku

TRT'nin dizisinde küfür şoku

TRT'nin MİT dizisinde Almanca'yı kim bilebilir ki diye düşünülüp, sansürleme yapılmadan yayınlanınca..son bölüm

TRT’nin yeni dizisi Milat, ikinci bölümünde izleyicileri şaşırttı. Senaryoya göre, Türkiye’ye yasa dışı şekilde sokulması istenen, uluslararası terör suçluları listesindeki Mustafa Uğurlu’nun canlandırdığı Asaf Demirci karakteri, Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki hapishanede kalıyordu.

Zaman'dan İlkay Göçmen'in haberine göre gardiyanlarla birlikte özel görüşme bölgesine giderken, diğer hükümlülerin arasından geçen Demirci’ye bu arada tepkiler gösterildi. Bir mahkûmun sarf ettiği Almanca küfürler izleyiciyi şoke etti. ‘Domuz, A.... ....’ şeklindeki galiz küfür ve hakaretler ekran başındaki Almanca bilen vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı.

İzleyiciler, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’na da yaşanan küfür olayı ile ilgili olarakTRT ve dizinin senaristini şikayet etti. Mesut Koska, devlet televizyonunda aleni bir şekilde böyle bir küfür kullanılmasına anlam veremediğini söyledi. Diziyle ilgili kanala kesilecek cezanın, devlet televizyonu olduğu için yine vatandaşın cebinden çıkacağını ifade eden Koska, “Dizi senaristinin buna dikkat etmesi gerekliydi. Eğer bir ceza verilecekse bundan bu senarist de nasibini almalı.” diye konuştu.

Zirve Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Cihan, “Senarist ciddi bir hataya imza atmış. Bu tür diyalogların dikkatlice gözden geçirildikten sonra yayına verilmesi lazımdı.” şeklinde konuştu.