Uçak kazasında 10 kişi kurtuldu !

Uçak kazasında 10 kişi kurtuldu !
Güncelleme:

Tayvan'da düşen uçaktaki 48 kişi öldü, 10 kişinin ise kurtulduğu açıklandı.

Tayvan'da 54 yolcu ve 4 mürettebatıyla dün akşam düşen Transasia Havayolları'na ait GE222 sefer sayılı ATR72-500 tipi yolcu uçağından 10 kişinin kurtulduğu bildirildi.

Chinapost gazetesinin kriz merkezi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kaza sonucu öğle saatleri itibariyle ölü sayısı 48 olarak tespit edildi, 10 yaralı ise civardaki iki hastanede tedavi görüyor.

Tayvan'ın Kaohsiung kentinden dün saat 17.43'te rötarlı havalanan uçakta 54 yolcu ve 4 mürettebat bulunuyordu. Pilot, Çin ile Tayvan arasında küçük bir ada olan Penghu'daki Magong havalimanına iniş saatini 19.00 olarak bildirmişti.

Tayvan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Jean Shen, saat 19.03'te yaptığı ilk iniş denemesinde başarısız olan pilotun, saat 19.06'da ikinci deneme için izin istediğini, ancak kısa süre sonra kuleyle bağlantısının kesildiğini söyledi.

TVBS televizyonu, çift motorlu uçağın yaklaşık 28 metreden, stall vaziyette ve burun üstüne meylederek, büyük bir gürültüyle boş bir evin üzerine düştüğünü ya da sert iniş yaptığını öne sürdü.

Tayvan ve Çin'deki çok sayıda televizyon kanalı olay hakkında "sert iniş" tanımını kullandı.

Bazı medya kuruluşları, kule yetkililerine dayanarak, pilotun “acil iniş” talep etmediğini, olağan iniş sırasında pisti pas geçtiğini ve ikinci iniş denemesi için manevra yapmakta olduğunu ileri sürdü.

Kazaya müdahale eden kurtarma görevlileri, parçalanan uçakta yangın çıktığını ve yaralı yolcuların bazılarının sürünerek uçaktan çıkmayı başardığını belirtti.

Phoneix TV, ilk etapta en az 11 kişinin yaralı olarak kurtulduğunu, ancak yaralılardan birinin hastaneye ulaşmadan evvel hayatını kaybettiğini aktardı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, bölgede etkili olan Matmo tayfununun ardından kaza sırasında sağanak yağmur hakimdi.

Yetkililere göreyse, kaza sırasında görüş mesafesi 243 metreydi ve iniş için yeterliydi.

Kazada hayatını kaybedenler arasında yer alan kaptan pilotu Lee Yi-liang’ın 60 yaşında olduğu ve 15 yıllık sivil uçuş tecrübesinin bulunduğu açıklandı.

Fransız-İtalyan ortak yapımı olan ATR72-500, turboprop olarak tabir edilen iki adet pervaneli motora sahipti.