Yandex'e hapis cezası !

Yandex'e hapis cezası !
Güncelleme:

Türkiye'nin yasak bölgelerini yayınlayan Yandex'in müdürüne hapis cezası.

Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı suç duyurusu üzerine askeri yasak bölgelere ait panoramik görüntüleri izinsiz yayımladığı öne sürülen arama motoru Yandex’in yetkili müdürü Bogdan Wisniewski, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Habertürk'ün haberine göre mahkeme, verdiği ceza ile ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.


İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Bogdan Wisniewski’nin Yandex şirketinin temsile yetkili müdürü olduğu belirtilerek Yandex’in web sitesinde izinsiz olarak birinci derece askeri yasak bölgelerin panoramik görüntülerini yayınladığının tespit edildiği öne sürülmüştü. İddianamede, Wisniewski’nin, “2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’na Muhalefet” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis talebiyle yargılanması istenmişti. Yandex reklamcılık şirketinde Türkiye’deki sorumlu kişi olduğunu, bu işe 2012 yılının Haziran ayında başladığını belirten Wisniewski, kendisinin olaylardan sonradan haberdar olduğunu söyleyerek beraatini istedi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, Wisnievski’yi 1 yıl hapis ve 10 bin TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme, verdiği hapis cezasında indirim yaparak cezayı 10 ay hapis ve 8 bin TL para cezasına indirdi. Sanığın sabıkasız oluşunu, duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önüne alan mahkeme ceza ile ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.