Yüzbinlerce çalışana müjdeyi Bakan verdi...

Yüzbinlerce çalışana müjdeyi Bakan verdi...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "720 bin civarında taşeron işçisinin kamuya aktarılmasını konuşuyoruz. Kesin olarak bu yerine getirilecektir. Ancak bunun teknik düzenlemeleri için ciddi çalışmalar yapılıyor. Genel sistemi bozmayacak şekilde mevcut şu anda sisteme entegrasyonunu en sancısız şekilde yapılmasını sağlayacak çalışma yapılıyor." dedi.

Canikli, "Bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik rasyosuyla ilgili,  gelişen olaylar çerçevesinde değerlendirmeler yapılıyor mu ve tedbirler alınıyor  mu?" şeklindeki soruyu yanıtlarken, bu çalışmaların sürekli yapıldığını, riskler  üzerinde çalışılarak gerekli önlemlerin alındığını söyledi.
   
Canikli, kamuda çalışan taşeron işçilere yönelik düzenlemeyle ilgili  soruları yanıtlarken şu değerlendirmelerde bulundu:
 
 "720 bin civarında taşeron işçisinin kamuya aktarılmasını konuşuyoruz.  Kesin olarak bu yerine getirilecektir. Bundan yana hiçbir kuşku söz konusu değil.  Ancak bunun teknik düzenlemeleri için ciddi çalışmalar yapılıyor. Yani orada  genel sistemi bozmayacak şekilde mevcut şu anda sisteme entegrasyonunu en  sancısız şekilde yapılmasını sağlayacak çalışma yapılıyor. Sona gelindi. İnşallah  en kısa süre içerisinde verilen söz harfiyen yerine getirilecektir."
  
 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da "PTT,'nin  milli bir kuruluş olduğu ve hesabında neden döviz bulundurduğu" yönündeki soruyu  yanıtlarken, PTT'nin son yıllarda yaptığı işlemlerin çok yükseldiğine dikkati  çekti.
  
 Arslan, "Yurt dışından döviz geliyor, kişi eğer karşılığında Türk  lirası almak istiyorsa döviz PTT'nin hesabında kalıyor. Veya bir kişi gelip Türk  lirası yatırıp 'Bunu dövize çevirin, başka yere gönderin' derse PTT yine bunu  yapıyor. PTT'nin günlük hesaplarında bu işlemleri yapabilmek için, cari işlemleri  için dolar ve avro tutmak şeklindedir. Onun dışında bir hesabı yoktur, cari  işlemleri yapmak amaçlıdır bu paralar." değerlendirmesinde bulundu.