Zayıflamak İsteyenlerin Tercihi: Kuru Ekmek

Zayıflamak İsteyenlerin Tercihi: Kuru Ekmek

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Araköy köyünde yüzyıllardır taş fırında üretilen kepekli köy ekmeği zayıflamak isteyenlerin birinci tercihi oluyor.

- Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Araköy köyünde yüzyıllardır taş fırında üretilen kepekli köy ekmeği zayıflamak isteyenlerin birinci tercihi oluyor.

İçeriğinde yalnızca un, su, tuz ve maya bulunan ekmeğin taze olanı günlerce evlerde bozulmadan saklanabilirken, piştikten sonra kesilerek fırında kurutulan kurusu ise aylarca saklanabiliyor.

Özellikle zayıflamak isteyenlerin tercih ettiği kepekli köy ekmeğini Salı günleri halk pazarına getirerek satan Ersoy Tozlu, kabuklu buğday unundan yapılan ve taş fırında odun ateşinde pişirilen ekmeğin vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

Tozlu, ekmek türleri içerisinde kepekli ekmeğin yerinin başka olduğunu, iştahı keserek kilo vermeye yardımcı olduğunu belirterek, “Uzmanlar şeker hastalarının ve kilo sorunu olan kişilerin rejim listelerinde kepekli ekmeğin baş sırada olmasını öneriyor. Beyaz ekmek yerine kepekli ekmeğin tercih edilmesi daha sağlıklı olunacağı ifade ediliyor. Rejim yapanlar tarafından daha çok tercih edilen kepekli ekmeğin herkes tarafından tüketilmesi öneriliyor.” diye konuştu.

ZAYIFLAMAK İSTEYENLERİN TERCİHİ: KURU EKMEK

ZAYIFLAMAK İSTEYENLERİN TERCİHİ: KURU EKMEK

ZAYIFLAMAK İSTEYENLERİN TERCİHİ: KURU EKMEK