'Tek-çift' plaka uygulaması başarılı oldu

'Tek-çift' plaka uygulaması başarılı oldu

Bir zamanlar İstanbul trafiğine çözüm için önerilen ''tek-çift'' plaka uygulaması Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de denendi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de trafiği rahatlatmak için dün başlayan "tek-çift" plaka uygulaması sonuç verdi. Uygulamanın ilk gününün başarılı geçmesinden sonra gözler çift plakalı araçlara çevrildi.

"Tek-çift" plaka uygulamasında tek sayılı plakalı araçlar haftanın pazartesi, çarşamba ve cuma günleri trafiğe çıkabilecek. Çift rakamlı plakalar ise; salı, perşembe ve cumartesi günü trafikte olacak.

Yeni Delhi Bakanı Arvind Kejriwal'ın trafiği rahatlatmak amacıyla başlattığı bu uygulama 1- 15 Ocak tarihleri arasında devam edecek.

Bu kurallara uymayan sürücülerin ehliyetine 3 aylık süre için el konulacak ve 2 bin rupi (90 TL) para cezası ödemek zorunda kalacak. Başkent Yeni Dehli'de kayıtlı araç sayısının 9 milyon 200 bin olduğu biliniyor.

İSTANBUL TRAFİĞİ İÇİN ÖNERİLMİŞTİ

Eski İstanbul Valisi Erol Çakır,  Boğaz köprülerindeki trafik yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla haftada bir gün sivil araçların plakalarının son rakamına göre köprülerden geçişlere yasak koymayı önermişti.