20 gün sonra öldürüldü !

20 gün sonra öldürüldü !
Güncelleme:

ABD'nin New York kentinde hapisten kaçan ABD'li mahkumlardan biri 20 gün sonra öldürüldü.

ABD'nin New York eyaletinde yüksek güvenlikli cezaevinden firar eden iki mahkumdan biri, 20 gün sonra polisin açtığı ateş sonucunda vurularak öldürüldü.

New York eyalet polisinin Dannemora'dan başladığı ve en son binden fazla kişiyle devam ettiği arama çalışmalarında önemli bir gelişme yaşandı. New York eyaletinin Dannemora kasabasındaki Clinton Cezaevi'nden 6 Haziran'da 34 yaşındaki David Sweat ile firar eden 48 yaşındaki Richard Matt'in kaçışı, Kanada sınırına yakın küçük bir köyde sona erdi.

Matt, yerel saatle 04.00 sıralarında, New York eyaleti sınırları içinde Kanada'nın yaklaşık 32 kilometre güneyinde Elephant's Head'te polis tarafından vurularak öldürüldü. Diğer mahkum David Sweat'in hâlâ kaçak olduğu belirtildi.

30144532.jpg
Richard Matt ve David Sweat

İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ
New York Valisi Andrew Cuomo, olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Matt'in, cezaevine yaklaşık 49 kilometre mesafedeki Vermont eyaleti gümrük ve sınır devriye ajanlarından birinin açtığı ateş sonucu öldürüldüğünü bildirdi. Cuomo, gümrük ve sınır devriye ajanlarının helikopterler eşliğiyle Matt'i bulduğunu belirtti.

New York eyaletine bağlı Franklin County'nin Malone köyünde görgü tanığının, arkadaşının avcı kulübesinde daha önce olmayan bir içki şişesinin bulunduğunu polise bildirmesi üzerine operasyon düzenlenmişti.
     
"EMRE UYMAYINCA ATEŞ EDİLDİ"
Eyalet polisinden komiser Joseph D'Amico da sınır devriye ajanının Matt'ı vurmadan önce ellerini havaya kaldırıp teslim olmasını söylediğini, emre uymayınca da ateş ettiğini belirtti.

Sweat ve Matt'in firar etmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle iki cezaevi çalışanı tutuklanırken, firari mahkumlar ülkede "en çok aranan" 15 kaçak listesine girmişti.

1845'TEN BERİ İLK KEZ...
New York Eyalet Polisi sözcülüğünden gün içinde yapılan açıklamada firarilerin Kanada yönünde oldukları bildirilmişti. 1845 yılında kurulan cezaevinden bugüne kadar hiç firar olayının yaşanmadığı belirtilmişti. Matt'in, 1997'de bir kişiyi kaçırıp, döverek öldürmekten 25 yıl hapis cezası bulunuyordu.

Matt'in birlikte firar ettiği arkadaşı Sweat ise 2002 yılında bir şerif yardımcısını öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.