ABD Dışişleri Bakanı İsrail'de

ABD Dışişleri Bakanı İsrail'de
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e ulaştı. ABD'li bakanın yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı dün Bakan Blinken'in 11-13 Ekim taraihleri arasında İsrail ve Ürdün'e seyahat edeceği, İsrail'in güvenliğini güçlendirmeye yönelik tedbirleri ele alacağı duyurmuştu.

ABD'li bakan İsrail'e ulaşırken yarın da Filistin lideri Abbas ile görüşmesi bekleniyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin El-Şeyh, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın bugün Ürdün Kralı Abdullah ve yarın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşeceğini duyurdu.

İsrail ziyareti için ABD'den ayrılırken "İsrail'e destek" mesajı verdi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'e bugün gerçekleştireceği ziyaret için ABD'den ayrılmadan önce İsrail'e destek mesajını yineledi.

Uçağa binmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Blinken, "ABD Başkanı Joe Biden ve ABD halkı adına mesajımız açık ve net; ABD, İsrail'in arkasında. İsrail halkının arkasındayız. Bugün, yarın ve her zaman arkalarındayız." dedi.

Hamas'ın İsraillilere yönelik eylemlerini eleştiren Blinken, "DEAŞ'tan bu yana bu denli ahlaksızlık görmedik." ifadesini kullandı.

İsrail'i ziyaretinde Başbakan Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşeceğini kaydeden Blinken, "İsrail'in kendini savunmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olmasını sağlayacağız, İsrail halkına da destek vereceğiz. Önemli miktarda askeri yardım çoktan yola çıktı." diye konuştu.

Blinken, bölgede bulunan ABD vatandaşlarına da odaklandıklarını belirterek, şu ana kadar 22 ABD vatandaşının yaşamını yitirdiğini ve bu sayının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.