ABD'den şoke eden hareket !

ABD'den şoke eden hareket !
Güncelleme:

ABD'de bir internet sitesinde “PYD’nin PKK’nın Suriye’deki kolu” olduğuna dair bilgilerin yer aldığı sayfa kapatıldı.

ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC), “PYD’nin PKK’nın Suriye’deki kolu” olduğuna dair ifadeye yer veren internet sitesinin ilgili sayfalarını kapattı.

ABD'nin tüm istihbaratını analiz eden Ulusal Terörle Mücadele  Merkezi’nin (NCTC) internet sitesinin terör örgütleriyle ilgili bilgilerin  verildiği bölümündePKK hakkında “Kongra-Gel (KGK)” başlığında bir sayfa  bulunuyordu. “PYD’nin PKK’nın Suriye’deki kolu” olduğuna dair ifadenin yer aldığı  bu sayfaya bir süredir erişilemiyor.
 
http://www.nctc.gov/site/groups/kgk.html adresindeki sayfada bulunan  yazının bir bölümünde? “KGK’nın Suriye kolu olan Demokratik Birlik Partisi (PYD)  Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Kürt bölgelerinde kontrol sağlayarak  varlığını artırdı" ifadesi geçiyordu.
 
 Hata 404 mesajı
 
İnternet sitesinin bu sayfasına girmeye çalışanlar bugün erişim  sağlayamadı. Sayfayı açmaya çalışan kullanıcıların karşısına şu mesaj çıktı:
 
 “Talep ettiğiniz URL, sunucu üzerinde bulunmuyor. Referans sayfa  üzerindeki bağlantı güncel değil. Lütfen referans sayfa'nın yazarını konuyla  ilgili bilgilendirin. Bunun bir sunucu hatası olduğunu düşünüyorsanız, lütfen  site yöneticisi ile iletişime geçin.”
 
Diğer belgelere de ulaşılamıyor
 
"PYD’nin PKK’nın kolu" olduğuna ilişkin aynı metin ve ifade NCTC’nin  “Terörle Mücadele Yıllığı” adlı 2013 ve 2014 tarihli belgelerinde de bulunuyordu.  NCTC’nin internet sitesinde bu belgelerin yer aldığı sayfalara da bugün erişim  sağlanamadı. ?
 
ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi (NCTC), hükümetin terörle ilgili  merkezi “bilgi bankası” olarak tanımlanıyor. Merkez, ülkenin diğer tüm istihbarat  kuruluşlarıyla çalışarak istihbaratı analiz ediyor. NCTC, diğer hükümet kurumlarına istihbarat desteği sağlıyor ve her yıl tüm dünyada faaliyet gösteren  terör grupları hakkında bilgileri içeren “Terörle Mücadele Yıllığı” yayımlıyor. ?
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, NCTC’nin “PYD’nin PKK’nın kolu” olduğuna  ilişkin ifadeye yer vermesi hakkında yorum yapmak istememişti.
 
Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, AA'nın verdiği konuyla ilgili haberleri  gördüğünü belirterek, “Bu internet sitesini kontrol etmedim ya da belgeleri  görmedim. Bizim için, Dışişleri Bakanlığı'nda resmi olarak 'yabancı terör grubu'  tanımlaması için bir süreç vardır. Bu, bizim bir grubu nasıl yabancı terör örgütü  olarak tanımlamamız için altın standardımızdır. Bu internet sitesi ya da kurumun  PYD’yi nasıl sınıflandırdığı konusunda konuşamam" demişti.

--2019477.jpeg
 
Anadolu Ajansı'nın konuya ilişkin haberi yayımlandığı sırada; söz konusu sayfaya erişim vardı.

--2019476.jpeg
 
Artık kaldırılan sayfaya tıklamaya çalıştığınızda karşınıza “Unsur bulunamadı” yazısı çıkıyor.