ABD'den Rusya'nın sosyal ağı VKontakte'nin patronuna yaptırım

ABD'den Rusya'nın sosyal ağı VKontakte'nin patronuna yaptırım
Güncelleme:

Joe Biden başkanlığındaki ABD yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı müdahale nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulama kararı aldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı müdahaleye tepkiler büyüyor. Birçok ülke, Rusya'ya ilişkin yaptırımlar uygulama kararı aldı. Bu ülkelerden birisi de ABD. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Joe Biden yönetimi, Rus bankalarına, enerji ve altyapı şirketlerine ve birçok Rus kökenli isme kapsamlı yaptırımlar uyguladı.

PUTİN'E YAKIN KİŞİLERE YAPTIRIM KARARI
ABD Hazine Bakanlığı, yayımladığı basın açıklamasında, yaptırımları "Büyük Rus finans kurumları" ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın elitler ve aileler" olmak üzere ikiye ayırdı.

VKONTAKTE'NİN PATRONU DA YAPTIRIM LİSTESİNDE!
Yaptırım uygulanan kişiler arasında ise Rusya'nın en büyük sosyal ağ platformu olan ve aylık yaklaşık 70 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu söylenen VKontakte'nin (VK) ana şirketi olan VK Group'un CEO'su Vladimir Kiriyenko da bulunuyor.

 VLADİMİR KİRİYENKO KİMDİR?
Eski Rusya başbakanı Sergei Kiriyenko'nun oğlu Vladimir Sergeevich Kiriyenko (Vladimir Kiriyenko), daha önce Rusya merkezli bir telekomünikasyon şirketi olan Rostelecom'da başkan yardımcısı olarak görev aldı. Kiriyenko, şu anda Rusya'nın en büyük sosyal medya platformu VKontakte'nin ana şirketi olan VK Group'un CEO'su olarak tanınıyor. Ancak ismi, artık ABD'nin yaptırım listesinde.

VKONTAKTE'NİN KURULUŞU
Vkontakte, 2006 yılında "Rusya'nın Mark Zuckerberg'i" olarak adlandırılan Pavel Durov tarafından 22 yaşındayken kurulmuştu. Pavel Durov, aynı zamanda WhatsApp rakibi mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu.

Etiketler abd yaptırım Rusya