Aşı karşıtı protestolarına 120'den fazla tutuklama

Aşı karşıtı protestolarına 120'den fazla tutuklama
Güncelleme:

Yeni Zelanda’da gerçekleşen protestolarda, parlamentoda çıkan aşı karşıtı protestoculardan 120'den fazla kişinin tutuklandığı açıklandı.

Aşı karşıtı protestolarında Yeni Zelandalı göstericilerin parlamento binasından çıkarılmaya başlandığı ve olaylardan sonra 120'den fazla kişinin tutuklandığı duyuruldu.

Kanada’nın başkenti Ottowa’da başlayan aşı karşıtı protestolardan ilham aldıkları söylenen protestocuların Yeni Zelanda’da yüzlerce kilometrelik araç kuyruğu oluşturdukları söylendi.

Perşembe günü yapılan açıklamada, polisin 3 gündür devam eden protestolarda 120 kişinin tutukladığı aktarılırken protestocuların üzerine biber gazı sıkıldığı aktarıldı.

OTTOWA’DA OHAL İLAN EDİLMİŞTİ

Kanada'nın başkenti Ottawa'da on gündür devam eden kamyoncu protestosu nedeniyle başkent Ottowa’da olağanüstü hâl ilan edilmişti.

Şehir merkezinin 'kontrolden çıktığını' belirten Ottawa Belediye Başkanı Jim Watson, "Bizden çok daha fazlalar. Polis şefine bu faaliyetler söz konusu olduğunda çok daha çevik ve proaktif olmamız gerektiğini belirttim." diye konuşmuştu.