Elon Musk'tan Türkiye'ye deprem sonrası Starlink teklifi

Elon Musk'tan Türkiye'ye deprem sonrası Starlink teklifi
Güncelleme:

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından "Türk hükümeti onay verir vermez, SpaceX Türkiye'ye Starlink uyduları gönderebilir" dedi.

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Çevre illerden de hissedilen depremde çok sayıda binanın yıkıldığı söyleniyor. Bazı vatandaşların sosyal medya üzerinden bilgi paylaşımı yaptıkları görülüyor. Ünlü isimler de yaşanan depreme dair sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyor. Twitter'ın sahibi olan ünlü milyarder Elon Musk da bu isimlerden biri oldu. Musk'tan Kahramanmaraş depremi açıklaması geldi.

Bir Twitter kullanıcısı, Elon Musk'ı etiketleyip, Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir depremin vurduğunu ve iletişimde sorunlar yaşandığını söyleyerek Starlink yardımı yapıp yapamayacağını sordu.

Musk ise bu soruya yanıt vererek, "Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Türk hükümeti onay verir vermez, SpaceX Türkiye'ye Starlink uyduları gönderebilir" ifadelerini kullandı.