Erdoğan ve Biden'dan kritik görüşme

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden, G20 Zirvesi kapsamında bir araya geldi.

Dünyanın gözü Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’nde.

G20 Liderler Zirvesi için Apurva Kempinski'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada G20 Liderler Zirvesi resmî karşılama törenine katıldı.

Zirveye ev sahipliği yapan Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, toplantı öncesinde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

ERDOĞAN VE BIDEN BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.  

Erdoğan ve Biden'dan kritik görüşme - Resim : 1

CNN Türk'ten Dicle Canova liderlerin görüşmesini aktarırken şu ifadeleri kullandı: "Üç önemli başlık var. İlk konu terör meselesi. Özellikle İstiklal Caddesi'ndeki saldırı ele alınacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz' demişti. ABD'nin teröre desteğinden vazgeçilmesi isteniyor. İkinci konu olarak Ukrayna'daki savaşın sona ermesi ele alınacak. Dünya daha büyük bir savaşa sürüklenmesin isteniyor. Burada tahıl koridoru anlaşması da önemli tabii. Putin feshettiği anlaşmaya tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın araya girmesiyle dönmüştü. Konu iki liderin görüşmesine değerlendirilecek. ABD-Türkiye ilişkileri ve F-16 süreci de görüşülecek."

Erdoğan ve Biden'dan kritik görüşme - Resim : 2

MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Erdoğan ve Biden'dan kritik görüşme - Resim : 3