İsveç'te havalimanında bomba alarmı

İsveç'te havalimanında bomba alarmı
Güncelleme:

İsveç'te Landvetter Havalimanı'na bomba ihbarı yapıldı.

İsveç'in Göteborg kentindeki Landvetter Havalimanı'na bomba ihbarı yapıldığı bildirildi.

İsveç'in Göteborg kentindeki Landvetter Havalimanı, şüpheli paket nedeniyle boşaltıldı. Bölgeden patlama sesleri geldiğine dair iddialar var. İsveç Ulaşım Güvenlik Dairesi (Swedavia) tarafından yapılan açıklamada, Landvetter Havalimanı'nda bir şüpheli paket nedeniyle bomba alarmı verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Polis terminal içindeki şüpheli paketin bulunduğu yeri kordon altına aldı ve bomba imha ekipleri terminale geldi. Bu sırada havalimanındaki yolcu ve çalışanlar tahliye edildi.'' ifadeleri kullanıldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Sabah saatlerinde Göteborg Lantvetter Havalimanı'na yapılan bomba ihbarı ardından iç hatlar terminalinde bulunan şüpheli poşetlerin bulunması üzerine boşaltılan iç hatlar terminalindeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

Havalimanı işletmecisi Swedavia Basın Sözcüsü hava trafiğinin normal olarak devam ettiğini iç hatlar yolcularının dış hatlar terminaline yönlendirildiğini açıkladı. Basın sözcüsü polisin bomba grubunun bulunan poşetlerin içeriğini araştırdığını, güvenlik tedbirlerinin en az 1-1.5 saat daha devam etmesini beklediklerini açıkladı.

İç hatlar terminaline yönlendirilen ambulansların güvenlik nedeniyle bekletildiği açıklandı.