Kim Jong-un'dan K-Pop infazı! 7 kişiyi infaz ettirdi

Kim Jong-un'dan K-Pop infazı! 7 kişiyi infaz ettirdi
Güncelleme:

Squid Game dizisini izleyen kişilerin kurşuna dizildiği Kuzey Kore'de şimdi de Kim Jong-un'un "tehlikeli kanser" olarak gördüğü K-Pop izleyen en az yedi kişinin infaz edildiği duyuruldu.

Güney Kore popüler kültür içeriklerinin ülkesindeki "kıyafetleri, saç stillerini, konuşma tarzını ve davranışları" bozduğunu düşünen Kim Jong-un’un, ülkeye K-dramaları ve K-pop müziğini kaçak yollardan sokan Kuzey Korelilerle, güvenlik yetkililerinin farklı biçimlerde ilgileneceğini söylediği bildirilmiş en ağır cezalar verileceği kaydedilmişti.

EN AZ 7 KİŞİ İDAM EDİLDİ

New York Times'ın yaptığı habere göre, ülkede K-Pop izledikleri ve dağıtımını yaptıklarını için en az 7 kişi halka açık olarak idam edildi. İddiaya göre bu kişiler son yıldır ülkeye Güney Kore ve diğer ülkelerden müzik, film ve dizileri kaçak yollarla sokuyordu.

 Güney Kore merkezli Daily NK gazetesi de geçtiğimiz yıl Kuzey Kore’de, Güney Kore kültür endüstrisi içeriklerini izlerken yakalanan veya elinde bulunduran kişileri çalışma kamplarında çalışmaya zorlayacak bir yasayı geçirdiğini bildirmişti.