Kuzey Kore liderinden savaş talimatı

Kuzey Kore liderinden savaş talimatı
Güncelleme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore'yle yaşanan gerginliğin ardından sınır birliklerine 'Savaş durumuna geçin' emri verdi

Kuzey Kore devlet haber ajansının geçtiği haberde, “Kim Jong-un, Kore Halk Ordusu komutanına gönderdiği emirde sınırdaki birliklerin her an çatışmaya ve gerektiğinde sürpriz operasyonlar düzenlemeye hazır hale getirilmesini istedi” ifadeleri yer aldı.

Bu ayın başında, iki ülke arasında bulunan silahsızlandırılmış bölgede bir mayın patlaması sonucu iki Güney Kore askeri yaralanmış, bunun üzerine Seul yönetimi Kuzey Kore’ye yönelik ‘propaganda savaşına’ yeniden başlanacağını açıklamıştı. Propaganda savaşı, Güney Kore’nin Kim Kong-un rejimi aleyhine yayınları Kuzey Kore halkına ulaştırması anlamına geliyor. Sınırda megafonlarla yapılan yayınları Kuzey Korelilerin duyması amaçlanıyor.

“YAYIN DURDURULMAZSA SAVAŞ BAŞLATIRIZ”

Son olarak dün, iki ülkenin askeri birlikleri arasında sınırda karşılıklı ateş açılmıştı. Kuzey’den yapılan topçu atışlarına Güney Kore ‘onlarca topçu atışıyla’ yanıt verildiğini açıklamıştı. Kim Jong-un liderliğindeki Kuzey Kore yönetimi, Güney Kore’nin ‘propaganda savaşını’ 48 saat içerisinde sonlandırmaması halinde askeri müdahale gerçekleştireceğini söylemişti.

Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamada “Her ne kadar megafonlarla yayın yapılması bir savaş ilanı olsa da, çatışmaların sonlandırılması için görüşmelere başlamaya istekliyiz” dendi.

Güney Kore ordusu ise Kim Jong-un yönetimi aleyhindeki yayınların devam edeceğini açıkladı.