New York Times: ''Erdoğan için siyasi sonuçları olabilir''

New York Times: ''Erdoğan için siyasi sonuçları olabilir''
Güncelleme:

ABD'de bugün jüri seçimiyle başlayacak olan Reza Zarrab davası öncesinde New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir haber yayınladı.

İran ve Türkiye vatandaşı iş adamı Reza Zarrab'ın yargılandığı ve jüri heyeti seçimi bugün başlayacak olan dava, ABD basınının da gündeminde.

"HUKUKİ SÜRECİ KARALADI"

New York Times (NYT), "Aşağı Manhattan'da bir mahkeme salonunda görülecek olan dava Türkiye'de hükümet yetkililerinin, televizyonların hatta kahve sohbetlerinin konusu" diye yazıyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre haberde, "Amerikalı yetkilileri davadan vazgeçirme kampanyasının başarısız olmasının ardından, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta 'hasa kontrolünü' devreye sokarak tüm hukuki süreci karaladı" deniyor.

NYT, jüri heyeti seçiminin "Zarrab'ın savcılıkla iş birliğine başlamış olabileceği, yüksek yerlerdeki yolsuzluk ve rüşvete dair zarar verici kanıtlar sunabileceği spekülasyonları arasında yapılacağını" belirtiyor.

Jürili yargılama süreci öncesi 16 Kasım'da yapılan son ön duruşmaya Zarrab katılmamış, Amerikan medya kuruluşu NBC, Zarrab'ın New York'ta yargılandığı davada savcılıkla iş birliğine başladığını iddia etmişti.

BBC Türkçe