Rusya Büyükelçisi Erdoğan'ın davetine katılacak...

Rusya Büyükelçisi Erdoğan'ın davetine katılacak...

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu akşam vereceği iftar davetine katılacak.

Moskova ile uçak krizinin ardından gerilen ilişkileri yeniden canlandırmak için kritik adımlarıART arda geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Rusya Günü nedeniyle bir kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan, mesajında, “Önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya arasındaki münasebetlerin hak ettiği seviyeye yükselmesini temenni ederim” dedi. Kremlin’den geyen yantta ise "Rusya ilişkilerin düzelmesini istiyor ancak öncelikleAnkara’nın düşürülen uçaktan ötürü üzerine düşenler konusunda adım atması gerekiyor" denildi.

ELÇİ İFTARA KATILACAK

Önemli gelişme ise öğle saatlerinde yaşandı. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Büyükelçiler ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu  (DEİK) İş Konseyi Başkanları ile İftar Programı'na katılacağı öğrenildi. Andrey Karlov, Temmuz 2013'ten bu yana Ankara'da görev yapıyor.

TÜRK BÜYÜKELÇİ DE PUTİN'İN RESEPSİYONUNA KATILDI

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Rusya Günü vesilesiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ev sahipliğinde Kremlin'deki İvanovskaya Meydanı'nda verilen resepsiyona katıldı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nin Twitter hesabında konuya ilişkin olarak, "Rusya Milli Günü vesilesiyle RF Devlet Başkanı V. Putin'in evsahipliğinde Kremlindeki İvanovskaya Meydanında resepsiyon verilmiştir. Resepsiyona Büyükelçi Sayın Ümit Yardım da katılmıştır" açıklaması yapıldı.

MOSKOVA'DA ‘TÜRK GECESİ İFTARI' YAPILACAK

Öte yandan yine aynı Twitter hesabından Moskova'da düzenlenecek olan iftara ilişkin de şu duru yapıldı: "Zafer Camii yanında kurulan iftar çadırında büyükelçiliğimiz tarafından 18 Haziran Cumartesi günü Türk Gecesi iftarı düzenlenecektir."

Cihan