Rusya denizaltıları 16 nükleer silahı denedi !

Rusya denizaltıları 16 nükleer silahı denedi !
Güncelleme:

Putin, ABD ve Avrupa'ya gözdağı vermeye devam ediyor. Putin'in denizaltıları 16 nükleer silahı birden ateşledi..

Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-Un’dan sonra Rusya da nükleer başlık taşıyan füzelerle atış yaptı. Bu denemelerin, son 25 yılın en büyük atom savaş gösterisi olduğu açıklandı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre Rusya’nın iki süper denizaltısı olan Borey cinsi 170 metre uzunluğundaki denizaltılar, Kuzey Kutbu’nun altındaki Barent Denizi’nde (Rusya ile Norveç arası) bir kerede 16 kez nükleer başlık taşıyan füze fırlattı.

1-20160307090144.jpg

İKİ NÜKLEER DENİZALTIDAN

Testin gerekçesi ise, “ABD’nin güç gösterisine karşı bir tepki verme eylemi” diye gösterildi. Denizaltıların ne zaman bu testi gerçekleştirdikleri veya bölgeye geldikleri açıklanmazken, atom başlığı taşıyan füzelerin, su altında atom reaktörü taşıyan Yuri Dolgoruky ile Vladimir Monomakh’tan fırlatıldığı sanılıyor.

170 metre uzunluğunda olan, her biri 100 personel taşıyan 2008 ve 2012 model denizaltıların fırlattığı füzelerin “Bulawa (Streitaxt) SS-N-32” tipinde olduğu açıklandı.

Roketlerin denizin en fazla 65 metre altından ve 15 knot’luk hızdayken fırlatıldığı belirtilior. Denizaltıların bu roketleri savaş başlığı olmadan 11.5 metre boyunda ve 10 bin kilometre menzilli.

a-673.jpg

SON 25 YILIN EN BÜYÜK DENEMESİ

Rusya’nın bu gösterisinin son 25 yılda yapılan en büyük uzun menzilli atom silahı denemesi olduğu açıklandı. Roketlerin hangi aralıklarla fırlatıldığı bilinmezken asıl amacın, Rus denizaltıların savaş gücünü test etmek olduğu açıklandı.

Amerika’da geçtiğimiz günlerde uzun menzilli nükleer başlık taşıyabilen Minuteman’ı test etmişti. Son yıllarda ABD, Rusya, Çin ve Kuzey Kore’nin nükleer denemeleri, yeniden bir soğuk savaşın başladığının işaretlerini veriyor.