Türkiye Rusya'dan savaş uçağı alıyor

Türkiye Rusya'dan savaş uçağı alıyor
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin ardından gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi. Rusya ve Türkiye'nin Rus yapımı SU-57 ve SU-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatını görüştüğü belirtildi.

Rus haber ajansı RIA, Türk ve Rus yetkililerin Su-35 ve Su-57 uçaklarının teslimatıyla ilgili görüştüklerini duyurdu.

Askeri Teknik İşbirliği Federal Servisi Başkanı Dmitry Shugaev, "Oldukça fazla ilgi gösteriliyor, ancak anlaşma müzakereleri konusunda konuşmak için erken, henüz bir başvuru yapılmadı" dedi.

Şugayev yaptığı açıklamada "Gündemdeki konuları görüşmeye devam edeceğiz. Elbette S-400'e değineceğiz, Su-35 konusunda daha ileri bir aşamaya nasıl geçeceğiz ve olası Su-57 tedariki konusunu görüşeceğiz" dedi.

Dmitriy Şugayev, Türkiye'nin Amerikan F-35 programına katılımının sona ermesi nedeniyle Ankara'nın Rus uçaklarına ilgi göstermeye başladığını belirtti. Şugayev sözleşme müzakereleri hakkında konuşmanın olmadığını ve önce belirli istişarelerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca Şugayev, bugün ilerleyen saatlerde Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ile görüşeceğini söyledi.

ERDOĞAN SU-57 SAVAŞ UÇAĞINI İNCELEMİŞTİ

Moskova'ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin Rus savaş uçağı "Su-57" ile Türkiye'ye satın alınması için teklif edilen "Su-35" ve "Su-57" tipi savaş uçaklarının gösterisini  birlikte izlemişti. Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında geçen diyalogda Erdoğan'ın "Biz bundan mı alacağız?" sorusuna Putin "Alabilirsiniz" yanıtını vermişti.

Erdoğan'dan Putin'e: Biz bundan mı alacağız ?Erdoğan'dan Putin'e: Biz bundan mı alacağız ?

Erdoğan ve Putin SU-57 uçağını incelediErdoğan ve Putin SU-57 uçağını inceledi

Amerikan F-35 mi Rus SU-57 mi daha güçlü? Amerikan F-35 mi Rus SU-57 mi daha güçlü?

 

Seçiniz...

Etiketler türkiye Rusya