Trump tutuksuz yargılanacak

Trump tutuksuz yargılanacak
Güncelleme:

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, gizli belgeler soruşturması kapsamında açılan davanın ilk duruşmasının sona ermesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ABD’nin Florida eyaletinde yer alan Miami’de bulunan Wilkie D Ferguson Adliyesi’nde malikanesinden bulunan gizli belgeler sonrası başlatılan soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşmasına katılan ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaklaşık 45 dakika süren duruşmada Trump, hakkındaki 37 suçlamanın tümünü reddetti.

Mahkeme Trump’a yurtdışı seyahat yasağı getirmezken, aynı davada 6 suçtan yargılanan yardımcısı Walt Nauta ile dava hakkında görüşmesini yasaklandı.

 Trump’ın konvoyu adliyeden ayrılmasının ardından Little Havana'daki ünlü bir Küba restoranı olan Cafe Versailles'da durdu. Trump destekçileri, yarın 77 yaşına girecek olan Trump’ın doğum gününü kutladı.
Trump’ın Miami Uluslararası Havalimanı'na geçerek, buradan ilerleyen saatlerde miting düzenleyeceği New Jersey’e gitmesi bekleniyor.

"RADİKAL SAĞCI DELİ"

Trump, hakim karşısına çıkmasına saatler kala sosyal medya hesabı üzerinden soruşturmanın Özel Yetkili Savcısı Jack Smith’in kim olduğuna dair gelen bir soruya cevap verdi. Smith’e ağır ithamlarda bulunan Trump, “Biden ve onun yolsuz Adaletsizlik Bakanlığının bana kafayı taktığı, büyük davalarda sürekli olarak oybirliğiyle teslim edilen eşkıya” dedi.

Trump, Smith’in kendilerine verilen "kutulara" bilgiler "yerleştiren" tüm arkadaşları ve ailesi gibi radikal sağcı bir deli olduğunu ve kendisinden nefret ettiğini aktararak, “Dokundukları her şeyi lekeliyorlar” dedi.

BELGELER BANYO VE YATAK ODASINDA BULUNDU

Trump’ın Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Ağustos 2022'de FBI tarafından yapılan aramada devlete ait yaklaşık 100 gizli belge bulunmuş ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Trump’a 37 ağır suçlama yöneltildi. İddianamede, Trump’ın belgeleri banyo, balo salonu, kiler, ofis ve yatak odası dahil olmak üzere malikanesinin birçok odasında sakladığı belirtildi.

İddianameye göre Trump, yetkisi olmayan şahıslara ABD askeri operasyonları hakkında gizli belgeler gösterdi. Bu belgeler arasında başka bir ülkeye yönelik "saldırı planı" yer aldığı belirtilen iddianamede, 31 suçlamanın ulusal savunma bilgilerinin kasıtlı olarak saklanmasına ilişkin olduğu kaydedildi. Diğer suçlamalar ise komplo kurmak, belgelerin geri alınmasını engelleme ve yalan beyanlarda bulunma olarak açıklandı.
Trump’ın TSİ 22.00’de hakim karşısına çıkması beklenirken, söz konusu davada suçlu bulunması durumunda hapis cezası alması ise beklenmiyor.