Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan ölüm kalım savaşı Netflix'e dizi oluyor

Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan ölüm kalım savaşı Netflix'e dizi oluyor
Güncelleme:

Netflix, geçen yıl Tayland’da bir mağarada mahsur kalan futbolcu çocukların kurtarılış öyküsünü mini dizi olarak çekmeye hazırlanıyor.

Tayland’da bir mağarada iki haftadan uzun bir süre mahsur kalan Wild Boars futbol takımının 12 oyuncusu ve takım kaptanlarının öyküsü mini dizi olacak.

Sputnik Türkçe'de yer alana habere göre, Netflix, neredeyse tüm dünyanın seferber olduğu kurtarma öyküsünü ekranlara taşıyacak. Dizinin yönetmenliği ‘Crazy Rich Asians’ ile tanınan Jon M. Chu ve Nattawut ‘Baz’ Poonpiriya yapacak.

Netflix’ten Erika North, “Hikâye, dünyanın farklı yerlerinden, farklı hayatlarından insanları birleştiren evrensel ve yerel temalar içeriyor. Tayland, Netflix için önemli bir market. Yerelde ilham kaynağı olan ve tüm dünyada yankı uyandıran bu öyküyü hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Takımla birlikte mahsur kalan yardımcı antrenör Ekapol ‘Ake’ Chanthawong da, “Hikâyemizin yeniden anlatılması, Tayland’dan ve dünyanın her yerinden bir araya gelen insanların, kurumların imza attığı bu gerçek mucize için bir teşekkür fırsatı olacak, buna minnettarız” ifadelerini kullandı.

17 gün sonra kurtarıldırlar
 
Geçen yıl temmuz ayında Yaşları 11 ile 16 arasında değişen takım üyeleri ve 25 yaşındaki kaptanları, Chiang Rai'deki mağaraları keşfe çıktığı sırada sağanak yağışların tünelleri kapatması sonucu, mağaralardan birinde mahsur kalmıştı.

Çocuklar için Tayland donanması özel timleri ile ABD, İngiltere, Avustralya ve Çin'den uzmanların katıldığı uluslararası operasyon yürütülmüştü. Çocuklar, 17 günlük çalışma sonrasında kurtarılmışlardı.
Eski Tayland donanması dalgıcı Saman Gunan ise kurtarma çalışmaları sırasında Tham Luang'daki hava tankı götürdüğü bir mağaradan dönerken bilincini kaybetmiş ve yaşamını yitirmişti.

Bugüne kadar kurtarılış öyküsünü anlatan iki kitap basıldı. Taylandlı İngiliz yönetmen Tom Waller'ın, kurtarma operasyonunun hemen ardından başladığı ‘Mağara’ isimli filminin de çekimleri bitti.