YPG o bölgeyi ele geçirdi

YPG o bölgeyi ele geçirdi
Güncelleme:

Tel Abyad'ı IŞİD'in elinden alan YPG'nin Rakka'ya 50 km yakınlıktaki askeri üssü ele geçirdiği bildirildi.

Suriye - Türkiye sınırındaki Tel Abyad'ı Irak Şam İslam Devleti'nden (IŞİD) geri alan ve örgütün lojistik ikmal yollarını kesen Kürt Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) güneye doğru ilerlemeye devam ettiği belirtiliyor.

Beşar Esad karşıtı gruplara yakınlığıyla bilinen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG'nin Rakka'Nın kuzeyindeki stratejik bir askeri üssü ele geçirdiğini ifade etti.

Gözlemevi, IŞİD militanlarının savunma mevzilerini geri çekerek örgütün kalesi olarak kabul edilen Rakka sınırlarına kadar getirdiğini aktarıyor.

Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa kentinde yoğunlaşan çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin Rakka'ya doğru kaçtığı da ifade ediliyor. PG'nin IŞİD'e karşı ilerleyişine ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun da hava saldırılarıyla destek verdiği belirtiliyor.

Reuters haber ajansına konuşan YPG sözcüsü Redur Xelil de Rakka'nın 50 kilometre yakınına kadar ilerlediklerini söyledi ve "Yenilgiye uğradılar" dedi.
 
DÜN NELER OLMUŞTU
 
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bölgeden geçtiği son raporlara göre YPG ile IŞİD militanları Ayn İssa'da bulunan askeri üst çevresinde çatışıyor. YPG sözcüsü Redur Celil de Reuters'e yaptığı açıklamada Kürt güçlerinin Ayn İssa'da 7 kilometre ilerlediklerini bildirdi.
 
IŞİD Ayn İssa'daki halen çatışmaların sürdüğü Liwa 93 askeri üssünü geçtiğimiz yıl Suriye ordusundan almıştı. Bu üssün düşmesi aynı zamanda Ayn İssa'nın da tamamıyla YPG kontrolü altına girmesi anlamına geliyor.