Taşeron işçi ve kıdem tazminatı ne olacak ?

Taşeron işçi ve kıdem tazminatı ne olacak ?

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, taşeron işçi ve kıdem tazminatı konusu ile ilgili iki kritik mesaj verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerle yaptığı ilk sohbet toplantısında iki kritik mesaj verdi.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre; Bu yılın başında kadroya alınacağı açıklanan taşeronlarla ilgili çalışma için kamu personel reformunun beklenebileceğini belirten Müezzinoğlu, “Şu anki kamu personel yapısı karmaşık ve birbiriyle uyumsuz. Bu anlamda bu yükü daha da artıran bir çalışma mı yapacağız, yoksa hızla bir kamu personel reformunu başararak bütün hepsini mi çözeceğiz” dedi. Müezzinoğlu, kıdem tazminatı için yeni model arayışlarında da henüz “hakkaniyetli, vicdanlı ve güven duyulan bir yapının” oluşturulmadığını açıkladı. 

PROMOSYON İÇİN TALİMAT ŞART
Emeklilere promosyon verilmesine ilişkin bankalarla yapılan görüşmelerde bir noktaya gelindiğini de kaydeden Müezzinoğlu, bundan sonra ise Başbakan Binali Yıldırım’ın bankalara vereceği talimatın esas olacağını söyledi. Müezzinoğlu, “Bazı özel bankalarımız, cazip teklif veriyor. Ama bir tanesinin 100 şubesi var, bir tanesinin bin tane. ‘Anlaştık ama ilçenize maaş gelmeyecek, sizin şehir merkezindeki şubeye gitmeniz gerekecek’ diyebilir miyiz” dedi.

PKK’YLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DA VAR
Müezzinoğlu, FETÖ’yle ilgili kamudaki ihraçların yanı sıra PKK’yla ilgili de yeni bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Müezzinoğlu, “Bir devlet memurunun tek bir adresi vardır hizmet anlamında. O ikinci bir adres benimsediyse bu birinci adresini ya terk edecek veya bu birinci adresten biz onları çıkartacağız. Milletin imkanlarıyla millete veya devlete ihanet etmeye kimsenin hakkı yok” dedi. Sendikalarla ilgili olarak da konuşan Müezzinoğlu, “Devletin kadrosunda ama Twitter hesabına bakıyorsun PKK’nın mücadelesini destekliyor. Şimdi bunu herhangi bir sendikamız normal karşılıyorsa, sendikamızın da buna hakkı yok. Bu anlamdaki sendikaların duruşuna da hak vermeyiz, doğru da bulmayız” diye konuştu.

Hürriyet