''Denetimsiz Teknoloji İnsanlığı Mahvediyor''

''Denetimsiz Teknoloji İnsanlığı Mahvediyor''
Güncelleme:

Bir Gençlik Medya Reklam Ajansı kurucusu, Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Taha Akgül, gelişen teknoloji ile birlikte yaşanılan olumsuzlukları ve teknolojinin yararlarını anlattı. Akgül, “Teknoloji gelişirken kötü taraflarının farkına varmalı faydalarını bilerek kullanmalıyız.” dedi.

Yaşadıkları, çalıştıkları çevrenin ve dünyanın teknoloji olarak çok ileri gittiğini, önümüzdeki yüzyılların gelişmelerde çığır açacağını belirten Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Taha AKGÜL, Türkiye’de gerçekleşen teknolojik dönüşümün hızını ve insanların gelişimlere ne kadar çabuk ayak uydurduklarının incelenmesi gerektiğini söyledi. Akgül yaptığı açıklamada, “Teknoloji özellikle Millenium çağı ile birlikte yani iki binli yılların başında gelişim hızını artırdı. Tüketmeye yönlendirilen insanlar artık her türlü ürünü, elektrikli ev aletini, sahiplendikleri hayvanları, filmleri veya dizileri artık çok çabuk tüketmeye ve sahip olduklarından çok çabuk bıkmaya başladılar. Bugün bir ürün üretildiğinde ertesi gün aynı ürün rağbet görmemeye başladı. Önceleri bir cep telefonunu 3-4 yıl hatta daha fazla kullanırdık. Şimdi öyle mi? Her yıl yeni bir model, renk veya özellikte telefonlar üretiliyor. Hatta neredeyse aynı özelliklere sahip bir telefon yalnızca farklı bir pazarlama stratejisi ile satılıyor. Üretilen her şey aynı durumda. Tüketim toplumu her şeyi tüketiyor.” İfadelerini kullandı.

 Akgül, gelişen teknolojinin çocukları daha çok etkilediğini anlattı. Sözlerine, “Teknolojinin gelişimi hepimiz için çok önemli ve günümüz için çok gerekli bir olay. Ama her şeyden önce denetimsiz teknoloji insanoğlunu mahvediyor. Denetimsizce aileleri tarafından teknolojik aletlere yönlendirilen çocuklar bu aletlerin esiri oluyor. Yine denetimsiz şekilde teknolojiyi kullanan herkes bu teknolojinin kurbanı oluyor. Sınırsız bir derya. Bu sınırsızlıkta kaybolmaya izin vermemeliyiz.” dedi.

 “Teknolojinin gelişiminin birçok faydası olduğunu, zararlarının bilinmesi ve fark edilmesi için gerekli eğitimlerin çeşitli kurumlar aracılığı ile verilmesi gerektiğini, hatta okullarda ders olarak dahi okutulabileceğini belirten Akgül, “Teknolojik gelişmeler birçok açıdan fayda sağlıyor insanlığa. İletişim her zamankinden kolay, not almak, aradığını bulmak çocuk oyuncağı artık. Bunların yanında insanlığın alışkanlıkları, sağlıkları tehlikede. İşte bunun fark edilmesi gerekiyor. Ancak her insan aynı farkındalık düzeyine sahip değil. Eğer teknolojinin zararları için farkındalık oluşturulacaksa buna temelde okullardan başlanmalı. Henüz okullarımızda bununla ilgili bölümler ya da dersler yok. Bu konuyla ilgili eğitimler verilerek teknoloji daha verimli ve sağlıklı kullandırılmaya teşvik edilmeli. Aksi halde insanlık tehlikede. Sağlığımız bozuluyor, alışkanlıklarımız değişiyor ve tek tipleşiyoruz. Tehlikenin farkına varalım.” ifadelerini kullandı.