Düşük faizli Nefes Kredisi'nde üçüncü paket geliyor!

Düşük faizli Nefes Kredisi'nde üçüncü paket geliyor!
Güncelleme:

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ'lere 55 milyar TL'lik Nefes Kredisi sağlandığını belirterek, ''Şimdi talepler devam ediyor. İnşallah yakın zamanda üçüncüsünü de başlatacağız'' dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’de geldi. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ve AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu, Uluönder Mahallesi'nde TOBB tarafından yaptırılan Bilim Sanat Merkezi ve Meslek Lisesi’nin açılışına katıldı. Açılış kurdelesini Vali Aksoy ve beraberindekilerle birlikte kesen Hisarcıklıoğlu, sınıfları gezerek görevlilerden okulla ilgili bilgi aldı. Ardından Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, sanayicilerle bir araya geldi.

'ESKİŞEHİR BİR MARKA ŞEHİRDİR'

Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) düzenlenen toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, Eskişehir’in 849 farklı sanayi ürünü ürettiğini belirterek, “Eskişehir, yüksek katma değerli sanayisiyle, girişimci gücüyle, üretim kültürüyle, beşeri sermayesiyle, Batı Anadolu’nun gözbebeği ve çekim merkezidir. Birinde alt yapı çalışması devam eden, 3 OSB’miz bulunmaktadır. İlk milli otomobilimiz Devrim’i üreten Eskişehir, bugün ileri teknoloji ürünlerin üretildiği, bir marka şehirdir. Sizler, 849 farklı sanayi ürünü üretilebiliyorsunuz. Bunların 176’sındaki üretim kapasitesiyle, Türkiye’de ilk 3’tesiniz, 54’ündeyse, Türkiye’de bir numarasınız. Yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen, iş hayatında hem ayakta kalıp hem de böyle başarı hikâyeleri yazabilmek, herkesin harcı değil. Bu nedenle, buradaki müteşebbis dostlarımla ve sizlerin nezdinde tüm sanayici kardeşlerimle ayrı ayrı iftihar ediyorum. Allah sizlerin çalışmasından, gayretinden, Eskişehir’e ve ülkemize kattığınız değerlerden razı olsun diyorum” dedi.

'KAMUNUN DA DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR'

Uzak Doğu'dan gelen ithalatın haksız ve yıkıcı rekabete yol açtığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Ülke olarak buna karşı strateji oluşturmak gerekiyor. Geleneksel pazarlarda giderek artan Çin rekabeti, agresif fiyatlanmaya karşı ihracatçılara uzun vadeli ve düşük maliyetli finansın sağlanması gerekiyor. Küresel değerleri üretimle markalaşan, teknolojiyle büyüyen bir sanayi ülkesi bizim hedefimiz olmak durumunda. Bu dönüşüm yalnızca ekonomiyi değil Türkiye'nin gelecekteki rekabet gücünü de şekillendirmektedir. Sanayicimiz de buna uygun dönüşmeli, kamunun da desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

'İHTİYACIMIZ ÇOK AMA BİR DAMLA SU'

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) için TOBB'un Nefes Kredisi uygulamasını başlattığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, ilk 2 pakette 55 milyar lirayı üyelere ulaştırdıklarını söyledi. Üçüncü paketinde kısa sürede başlayacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Önce 30 milyar lira onay almıştık. Düşük faizli, kredi 30 milyar lira ki 30 milyar denizde bir damla su. İhtiyacımız çok ama bir damla su. Bu, sanayici kardeşlerimiz için küçük ölçekli üyelerimiz açısından önemliydi. Onlara ulaştırdık. Zaten 30 milyar lira, 2 günde bitti. Hemen akabinde yine ikinci paketin iznini aldık. 25 milyar liralık ikinci paketin onayını aldık. Toplam 55 milyar lira ile küçük ölçekteki üyelerimize ulaştık. Şimdi talepler devam ediyor. İnşallah yakın zamanda üçüncüsünü de başlatacağız. Başkanlarımla birlikte bunları da takip edip sonuçlandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

DHA

text-ad
Adliyede 147 milyon TL'lik soygun! Firari şüphelinin annesinden dikkat çeken sözler Adliyede 147 milyon TL'lik soygun! Firari şüphelinin annesinden dikkat çeken sözler Arka Sokaklar kadrosunda sürpriz değişiklik: Güzel oyuncu gerçeği ilk kez açıkladı! Arka Sokaklar kadrosunda sürpriz değişiklik: Güzel oyuncu gerçeği ilk kez açıkladı! Fatih Terim'in geri dönüşü olay oldu: İmparator reklam filmi yıldızı olarak geri döndü! Fatih Terim'in geri dönüşü olay oldu: İmparator reklam filmi yıldızı olarak geri döndü! Polisin ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçarken, yaşlı bir kadını ezdiler! Polisin ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçarken, yaşlı bir kadını ezdiler! Çocuk yaştaki şehir eşkıyaları ortalığı savaş alanına çevirdi! Çocuk yaştaki şehir eşkıyaları ortalığı savaş alanına çevirdi! Papa geldi gitti, tarihi noktadaki arsanın sahibi arsasını ilana koydu! Papa geldi gitti, tarihi noktadaki arsanın sahibi arsasını ilana koydu! Emlak vergisi hesabı değişti, zam oranı belli oldu, üst sınır getirildi! Emlak vergisi hesabı değişti, zam oranı belli oldu, üst sınır getirildi! Milyarder Epstein'in ''sapkınlık'' adasından yeni görüntüler yayınlandı Milyarder Epstein'in ''sapkınlık'' adasından yeni görüntüler yayınlandı Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller listesi güncellendi: 1 milyon TL barajı aşıldı! Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller listesi güncellendi: 1 milyon TL barajı aşıldı! Altın fiyatları frene bastı; İslam Memiş'ten ''son çıkış'' uyarısı geldi! Altın fiyatları frene bastı; İslam Memiş'ten ''son çıkış'' uyarısı geldi!
Trafikte kadın sürücüye küfür yağdırıp aracına zarar veren maganda yakalandı! Trafikte kadın sürücüye küfür yağdırıp aracına zarar veren maganda yakalandı! Sosyal medyaya damgasını vuran ve büyük tepki çeken videoda gerçek ortaya çıktı Sosyal medyaya damgasını vuran ve büyük tepki çeken videoda gerçek ortaya çıktı Konya'da vahşet: 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürüldü Konya'da vahşet: 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürüldü Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez 2026 yılında uygulanması gereken asgari ücreti açıkladı! Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez 2026 yılında uygulanması gereken asgari ücreti açıkladı! Togg fabrikası kapılarını açtı: T10F üretim hattında ilk kez görüntülendi Togg fabrikası kapılarını açtı: T10F üretim hattında ilk kez görüntülendi Ankara'da Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! Yıllardır kuş kafesine hapsedilen çocuk kurtarıldı! Ankara'da Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! Yıllardır kuş kafesine hapsedilen çocuk kurtarıldı! Savaştan kurtarılıp Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlere istismar iddiasında yeni gelişme! Savaştan kurtarılıp Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlere istismar iddiasında yeni gelişme! Öğrencilere elektronik cihazda ÖTV ve KDV muafiyeti teklifinin ayrıntıları belli oldu Öğrencilere elektronik cihazda ÖTV ve KDV muafiyeti teklifinin ayrıntıları belli oldu