Enflasyon 24 yılın rekorunu kırınca bakın devlet kanalı TRT ne yaptı!

Enflasyon 24 yılın rekorunu kırınca bakın devlet kanalı TRT ne yaptı!
Güncelleme:

Türkiye'de 1998 yılı zirvesine dönen ve 24 yılın rekorunu kıran enflasyon nedeniyle vatandaş ay sonunu getiremezken, TRT'nin Hollanda'daki hayat pahalılığı ve enflasyona dair yaptığı haber büyük tepki topladı.

Türkiye İstatistik Kurumu dün Ağustos ayı enflasyon verilerini açıklamıştı. Resmi verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %80,21, aylık %1,46, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFEise ) yıllık %143,75, aylık %2,41 artmıştı.

Vatandaş 24 yılın rekorunu kıran enflasyonla ay sonunu getiremez haldeyken, devlet kanalı TRT'nin Hollanda'daki enflasyon haberi büyük tepki topladı.

Noktasına virgülüne dokunmadan TRT'nin yayınladığı o haberi aynen aktarıyoruz:

Hollanda'da ağustos ayı enflasyonu 47 yılın en yüksek seviyesinde

Hollanda'da enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki artışın etkisiyle ağustosta yıllık yüzde 12 ile 1975 yılından bu yana görülen en yüksek seviyesine ulaştı.

Hollanda İstatistik Kurumu (CBS), ülkenin ağustos ayı enflasyon verilerini yayımladı.

Buna göre, temmuzda yüzde 10,3 olan yıllık enflasyon, ağustosta yüzde 12'ye yükseldi. Söz konusu oran, 1975'den bu yana görülen en yüksek enflasyon olarak kayıtlara geçti.

Özellikle enerji fiyatlarındaki artış enflasyonun yükselmesinde etkili oldu. Enerji fiyatları, ağustosta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 151 artış kaydetti.

Gıda fiyatları da ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 yükseldi.

Enflasyon 24 yılın rekorunu kırınca bakın devlet kanalı TRT ne yaptı