Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Antalya'da

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Antalya'da

Bakan Tüfenkci:- "Yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Belli bir nüfusun altındaki yerlerde zincir mağazalar olmasın. Gelip de bu zincir mağazalar küçücük bir mahalleye dükkan açmasınlar"- "Dünyada daralan piyasalara rağmen, ekonomilere rağmen, iki se

ANTALYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, belli bir nüfusun altındaki yerlerde zincir mağazaların yer almaması için yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Belli bir nüfusun altındaki yerlerde zincir mağazalar olmasın. Gelip de bu zincir mağazalar küçücük bir mahalleye dükkan açmasınlar." dedi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Bakan Tüfenkci, 27 Mart tarihinde hayatını kaybeden Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'un Liman Mahallesi'nde bulunan evine giderek, eşi ve çocuklarına taziyede bulundu.

Tüfenkci, ardından AESOB'un yeni başkanı Adlıhan Dere ile AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti ve Antalya Organize Sanayi Bölgesinde bir makine fabrikasının açılışına katıldı.

AESOB'da Antalya esnafına seslenen Bakan Tüfenkci, esnafın her zaman istikrardan, güvenden ve huzurdan yana olduğunu belirterek, Doğu'da, Güneydoğu'da kazılan çukurlardan en fazla esnafın zarar gördüğünü ifade ettti.

Tüfenkci, "Oralardaki gönül köprülerini çukur siyasetiyle mahvedenler bilmiyor ki o gün o esnaf evine aş götüremiyor. Aylarca dükkanını açamayan esnafımız var, malı içeride bozulan esnafımız var. Ama Allah'ın izniyle temizlediğimiz her ilçede esnafımıza sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

- Esnafa 30 bin liralık kredi desteği çalışmaları

Sadece terörden zarar gören esnafa değil, bütününe sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği için yoğun bir çaba gösterdiğini bildirdi.

Tüfenkci, "Ben hükümette mücadelesini veriyorum. Maliye Bakanımızı ikna etmeye çalışıyorum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı ikna etmeye çalışıyorum. Ne için ikna etmeye çalışıyorum. Asgari ücrete zam geldi işçimizi sevindirdik. İşverene destek veriyoruz. Esnafa da verelim adaletli olalım. Sayın Başbakanımız cuma gün icraatlarını anlatırken onun sözünü verdi. Artık o bakanlarımıza bir talimattır. Kısa zamanda inşallah biz o desteği de sizlerle buluşturacağız." dedi.

Esnaf odalarının yeniden yapılandırılması gerektiğini, bununla ilgili mevzuatı esnaf odalarından beklediklerini ifade eden Tüfenkci, şunları söyledi:

"Ben diyorum ki gelin sizler çalışın, kafa yorun, bir yasayı bizlere getirin. Biz bu yasa anayasaya, tüzüğe aykırı mı ona bakalım. Gelin bu odaları yeniden yapılandıralım. Bu odalar vasıtasıyla danışmanlık üretelim, fonlar üretelim, yeni projeler üretelim. Biz esnafın, sanatkarın değişiminden, dönüşümünden yanayız. Bu dönüşümü sağlayacak olanlar yine sizlersiniz."

Küçük esnafı korumak için birçok düzenleme yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini anlatan Bakan Tüfenkci, "Yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Belli bir nüfusun altındaki yerlerde zincir mağazalar olmasın. Gelip de bu zincir mağazalar küçücük bir mahalleye dükkan açmasınlar. Bununla ilgili düzenlemeyi sizlerden aldığımız güçle Meclis'e getireceğiz." diye konuştu.

- Ekonomideki performans

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Organize Sanayi Bölgesinde fabrika açılışında yaptığı konuşmada ise dünyada daralan piyasalara rağmen, ekonomilere rağmen, iki seçim üst üste yaşanmasına rağmen, ekonomide gösterilen performansın dost ve düşman tarafından takdirle karşılandığını bildirdi.

Bunu yeterli görmediklerini, ülkeye değer kazandıran, ihracat yapan insanlara destek vereceklerini kaydeden Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak gümrüklerdeki iş süreçlerini hızlandırmak ve ihracatçıları rahatlatmanın gayreti içinde olduklarını aktardı.

Tüfenkci, "Önümüzdeki aylar içinde Meclis'e getireceğimiz gerek çalışma hayatındaki düzenlemeler, gerek kıdem tazminatı çalışmalarımız, gerekse sanayicimize, esnafımıza, işçimize verdiğimiz desteklerle inşallah Türkiye'nin daha fazla büyümesini sağlamış olacağız." dedi.

Türkiye'nin gündeminin ekonomi olmasını istediklerini, fakat birilerinin ısrarla, "Türkiye'nin gündemi terör olsun, gözyaşı olsun, kan olsun" istediğine işaret eden Tüfenkci, terör sona erene kadar gece-gündüz demeden mücadele edeceklerini vurguladı.

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na eleştiri

AK Parti İl Teşkilatını ziyaretinde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Tüfenkci, Türkiye'de ciddi bir muhalefet sorunu bulunduğunu belirterek, "İktidar olmak istemeyen, laf söylemeyi beceremeyen bir muhalefet var." dedi.

Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bugün geldikleri nokta ne görüyorsunuz? Uçkurla, çukur siyasi arasına sıkışmış bir Genel Başkanları var maalesef. Türkiye'nin enerjisini boşa harcatan bir CHP var. Zaten MHP kendi içinde ne olacağının hesabı içinde. CHP'nin de kimler tarafından, nereye sürüklendiğini de bütün kamuoyu ile beraber bizler ibretle izliyoruz. Antalya bunun en güzel örneğini yaşadı. Bir dönem önce Büyükşehir Belediyesi muhalefetteydi. CHP yönetimi büyükşehirdeydi, Antalya'yı ne hale getirdiğini sizler gördünüz. Bu ili büyütme, yapılanlara sahip çıkma adına hiçbir şey ortaya koymadılar. İnanın aynı şeyi Cenab-ı Allah nasip etmesin. Bu ülkenin başına gelseler, bu kazanımları bırakın korumayı, teker teker yok ederler. Ülkeyi küçültme adına, kaosa itme adına her türlü yönetilemezliği sergilerler."

Antalya'daki temaslarını tamamlayan Bakan Tüfenkci, tarifeli uçakla Ankara'ya döndü.