Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

" Bazı lobiler Türkiye'nin güvensiz bir ülke olduğu algısını yaratmaya çalışıyorlar"- "Bizim gündemimiz Türkiye'nin güçlenmesi, kalkınması ve küresel ekonomiden daha fazla pay alması olacaktır"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bazı lobilerin Türkiye'nin güvensiz bir ülke olduğu algısı yaratmaya çalıştıklarına işaret ederek, "Ancak bizim gündemimiz her zaman olduğu gibi Türkiye'nin güçlenmesi, kalkınması ve küresel ekonomiden daha fazla pay alması olacaktır." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tüfenkci, İstanbul Gümrük ve Ticaret Müdürlüğünde, aralarında bir dizideki "Rıza Baba" karakterini canlandıran tiyatro oyuncusu Zafer Ergin’in de olduğu Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Bakan Tüfenkci, esnafın Beyoğlu'nun kalbi olduğunu vurgulayarak, "Esnafımızın, ticaret erbabımızın orada yaşayanlarla birlikte korunması gerekir. Bir yerin yaşayabilmesi için oradaki esnafımızın yaşaması gerekir. Beyoğlu, 'Rıza Baba' gibi Yeşilçam'ın unutulmaz aktörlerinin yanı sıra kent estetiğine ve kültürüne katkı veren sayısız esnaf ve sanatkarın da mekanıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bülent Tüfenkci, terörün sadece Beyoğlu'nun sorunu olmadığını, tüm Türkiye'nin ve dünyanın sorunu olduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye olarak teröre en net duruşu sergileyen ülkeyiz. Özellikle bazı lobiler Türkiye'nin güvensiz bir ülke olduğu algısını yaratmaya çalışıyorlar. Korku ve panik ortamı yaratarak Türkiye'nin gündemini bu konulara çekmeye çalışıyorlar. Ancak bizim gündemimiz her zaman olduğu gibi Türkiye'nin güçlenmesi, kalkınması ve küresel ekonomiden daha fazla pay alması olacaktır."

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Nizam Hışım ve beraberindekiler de esnafa verdiği destekten dolayı Bakan Tüfenkci'ye teşekkürlerini iletti.