Johnson & Johnson'ın kârı arttı

Johnson & Johnson'ın kârı arttı
Güncelleme:

Sattığı ürünlerin kansere neden olması nedeniyle 22 kadına toplam 4.7 milyar dolar ödemeye mahkum edilen Johnson & Johnson şirketinin kar rakamları açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde sattığı ürünlerin kansere neden olması nedeniyle 22 kadına toplam 4,7 milyar dolar ödemeye mahkum edilen Johnson & Johnson`ın kar rakamları açıklandı. Şirket iki kanser ilacındaki satışların artışının da etkisiyle sadece üç ayda 4 milyar dolar kar elde etti.

Dünyanın en büyük kozmetik, bakım ve sağlık şirketlerinden olan ABD merkezli Johnson & Johnson bugün kar rakamlarını açıkladı.

Bu yılın ilk çeyreğinde 3,83 milyar dolar (hisse başına 1,40 dolar) kar açıklayan şirket ikinci çeyrekte karını 3,95 milyar dolara (hisse başına 1,45 dolar) yükseltti.

Şirketin eklem iltihabı ilacının düşük satışına rağmen iki kanser ilacının satışlarının yüksek olması pozitif kar rakamlarında etkili oldu. Böylece Johnson & Johnson toplam satışlarını da 18,84 milyar dolardan 20,83 milyar dolara çıkarmış oldu.

4,7 MİLYAR DOLAR TAZMİNATA MAHKUL EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Missouri eyaletinde görülen davada juri, Johnson & Johnson'ın bebek pudrası ürününün de aralarında olduğu talk bazlı ürünlerinin asbest içermesi ve bu ürünlerin kullanımı sonucu yumurtalık kanseri gelişmesi nedeniyle 22 kadına 4,69 milyar dolar tazminat ödemesine karar vermişti.

Geçen yıl da Los Angeles Yüksek Mahkemesi jürisi, bebek pudrası kullanımı sonucunda yumurtalık kanseri olduğunu iddia eden 63 yaşındaki bir kadına 417 milyon dolar ödenmesine hükmetmişti. Şirket yaptığı açıklamada kararı temyize taşıyacağını duyurmuştu.

Johnson & Johnson'a talk pudrası ile ilişkili 9 bin dava açılmış olduğu öne sürülüyor.

Seçiniz...