Kriz kripto paralara yaradı, Bitcoin hızlı yükseldi

Kriz kripto paralara yaradı, Bitcoin hızlı yükseldi
Güncelleme:

ABD’de iflas eden bankaların ardından Avrupa’ya sıçrayan bankacılık sektöründeki kriz devam ederken, altınla birlikte kripto paralardaki yükseliş de hız kazandı.

Kripto paraların öncülerinden ve en büyüğü olan Bitcoin, bugün 28 bin 474 doları görerek son dokuz ayın rekorunu kırdı. 2021 yılının kasım ayında 65 bin doların üzerini görerek son rekorunu kıran Bitcoin, bir yıl içinde 15 bin 600 dolara kadar inmişti.

Bitcoin geçen hafta yüzde 26’lık yükselişle son dört yılın en iyi haftalık performansını kaydederken, son 10 günlük yükseliş oranı yüzde 35’i aştı. 28 bin 474 bin dolara ulaşan Bitcoin’in yanında, ikinci büyük kripto para olan Ethereum da geçtiğimiz gün bin 846 dolarla son yedi ayın zirvesini gördü.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansına göre, ABD’de yaşanan banka iflasları ve İsviçre merkezli Credit Suisse’in zor duruma düşmesi, FED faiz artışlarını yavaşlatacağı beklentisiyle yatırımcılarda dijital varlıklara ilgiyi artırdı.

Dijital varlık finansal hizmet şirketi Matrixport’tan Markus Thielson, kripto paralardaki yükselişin likidite kaynaklı olduğunu, merkez bankaları tarafından bankacılık sektörüne destek için yaratılan likiditenin kripto paraları da desteklediğini belirtti. Thielson, Bitcoin’in bu yıl sonunda 45 bin doları görmesini beklediğini de ekledi.