Kur korumalı TL mevduat hesabı 200 milyar TL'yi aştı

Kur korumalı TL mevduat hesabı 200 milyar TL'yi aştı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kur korumalı TL mevduat hesaplarının büyüklüğünün 209 milyar lirayı bulduğunu açıkladı.

Kur korumalı vadeli mevduat hesabı sisteminde biriken toplam para miktarına ilişkin açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa süre önce yapmış olduğu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yeni verileri açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış olduğu bir canlı yayın programında ekonomi gündemini ele aldı. Bu kapsamda dolar kuru ve kur korumalı vadeli mevduat sistemi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşların bu sisteme ilgisi olduğunu söyledi. Uygulamanın başlamasından sonra vadeli mevduat sistemine ne kadarlık bir katılım olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı. 

"Gayet iyi gidiyoruz. 25 Ocak itibarıyla bu hesaplarda toplam 203 milyar lirayı aşmış durumda. Vatandaşın ilgisi bu denli büyük olduğuna göre 58.6 milyar lirası da döviz hesaplarından dönüşen tutar. Tüzel kişiler ise 15.3 milyar lira ile yüzde 7 buçuk paya sahip."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra son veri ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. 

Fuat Oktay yapmış olduğu bir son dakika açıklamasında kur korumalı vadeli mevduat sisteminde olan rakamın 209 milyar TL'ye ulaştığını söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıklamasında "Yılbaşından bu yana günlük ortalama yaklaşık 7 milyar lira giriş olmuş, toplam mevduat büyüklüğü 209 milyar lirayı bulmuştur" ifadelerine yer verdi.