Rus polisler Türk bankasının kasasına girdi !

Rus polisler Türk bankasının kasasına girdi !
Güncelleme:

Rusya'da polisin bastığı Türk bankasının müdürü yaşadıklarını anlattı..

Rusya 4’ü Türk bankası olmak üzere 20 bankaya yapılan baskının detayları ortaya çıktı. Rus yetkililerin Türk bankalarında, bankanın genelini değil sadece belirli şirketlerin hesaplarını incelediği belirtildi. Baskına uğrayan Türk bankalarından birinin müdürü yaşadıklarını Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'a anlattı.

Rusya’da 4 Türk bankasına yapılan baskının bankalar özelinde değil, belirli şirketlerin hesaplarının araştırılması için yapıldığı ortaya çıktı. Baskın yapılan bir Türk bankasının müdürü yaptığı açıklamada, “Moskova’daki bankamıza Rus mali müfettişler polis eşliğinde geldiğinde biz bir görüşmedeydik. Olan bitenlerin karşısında apar topar bankaya geri döndük. İlk önce Rusya ile Türkiye arasında patlak veren kriz yüzünden genel mali denetim yapılmak istendiğini düşündük. Ancak geldiğimizde araştırmanın bankanın kendisi hakkında değil, bizde hesapları bulunan bazı şirketler yüzünden yapıldığını anladık.

Müfettişler ilgilendikleri şirketlerin hesaplarını araştırırken, 4 polis görevlisi bankaçalışan personelin ne sabit ne de cep telefonlarını kullanmaması için nöbet tuttu. Polislerin sert davrandıklarını söyleyemem. Sadece bizden istenilenleri oldukça kibar bir şekilde yerine getirmemizi istediler. Hesaplar yanı sıra kasamızı da açarak içindekipara miktarını kontrol ettiler.

İlgilendikleri müşterilerimizin hesap dökümlerini alarak akşam saatlerinde bankadan ayrıldılar. Cuma sabahından itibaren her zaman olduğu gibi iş başı yaparak müşterilerimize hizmet vermeye başladık” dedi.

‘KARA PARA OPERASYONU’ OLARAK GEÇİYOR

Rusya başkenti Moskova’da görüştüğümüz Türk bankanın yöneticisi Rus güvenlik güçlerinin hangi firmaların hesaplarıyla ilgilendiklerini basına açıklanmasının etik olmayacağını belirterek isim vermedi. Rus medyası, sürpriz banka baskınlarının Rusya’da kara para aklama ve yurt dışına para kaçırma olaylarıyla ilgili genel denetim amaçlı olduğunu dün ön plana çıkarmıştı.