SGK uzmanı canlı yayında asgari ücret ve emekli zammı tahminini açıkladı

SGK uzmanı canlı yayında asgari ücret ve emekli zammı tahminini açıkladı
Güncelleme:

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, katıldığı canlı yayında milyonlarca asgari ücretli ve emeklinin dört gözle beklediği yeni yıl zammı için tahminini açıkladı.

2023'ün sonları yaklaşırken asgari ücret bir kez daha Türkiye'nin gündemindeyken, SGK Uzmanı Emin Yılmaz, zamlı maaşları hesapladı.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini güncellemesiyle 2024 yılı zamlı asgari maaşlar için hesaplar yeniden yapılmaya başladı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz milyonlarca asgari ücret çalışanının beklediği asgari ücret maaşı ile SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları için canlı yayında rakam verdi.

Son verileri değerlendirerek SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yönelik hesaplama yapan Yılmaz, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında “Bugüne kadar olan, yani dört aylık enflasyon verisiyle şu anki rakamımız, devamında yıllık enflasyon yüzde altmış beş olursa yüzde otuz yedilik bir zamla 10 bin 332 lira, üst tahmin olan yüzde altmış sekiz olursa da yüzde kırklık bir zamla 10 bin 521 liraya ulaşacağını şimdiden söyleyebiliriz” diye konuştu.

Yılmaz ayrıca zamlı asgari ücret için 16 bin ila 17 bin bandında bir rakam beklediğini belirterek Yılmaz, "Asgari ücrete kabaca yüzde 40 ila 50 arasında bir zam geleceğini söyleyebiliriz” dedi.