Turşu sevenlere kötü haber !

Turşu sevenlere kötü haber !
Güncelleme:

Afyon'da aşırı yağışlar nedeniyle tarlaları su bastı. Fiyatların artması bekleniyor.

Afyonkarahisar'da aşırı yağmurlar nedeniyle turşuluk salatalık üretimi bir önceki yıla göre yüzde 30 azaldı. Verim düşüklüğü nedeniyle fiyatların pahalanması bekleniyor.

Salatalık üreticisi Ali Ayözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yağışların fazla olması sonucu gece sıcaklığının düştüğünü, bunun da salatalığın verimini azalttığını söyledi. Tarlada 21 bin metrekare yerden günlük 6 ton salatalık toplanılması gerekirken sadece bir ton salatalık aldıklarını belirten Ayözen, "Yağıştan dolayı salatalıklar geç ekildi. Hasat dönemi çok kısa sürdü. Beyyazı, Çıkrık, Erenler ve Çayırbağ başta olmak üzere bu yıl salatalık üreticisinin hiçbiri para kazanamadı" dedi.

REKOLTE BEKLENTİSİ 200 TONA DÜŞTÜ

Ayözen, İzmir'den sonra salatalık ekiminin en fazla gerçekleştiği illerden birisi olan Afyonkarahisar'da bu yıl 700 ton rekolte beklentisinin 200 tona kadar düştüğünü ifade ederek, "Afyonkarahisar'da en kötü şartlarda günlük 500 tondu. Bu tabii herkese yansıdı. Üretici bugün tohum parasını anca kapattı, kapatıyor" diye konuştu. l Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Beyyazı'da en son 10 Ağustos 2015'te ve öncesinde meydana gelen aşırı yağışa bağlı fungal (mantari) hastalık nedeniyle turşuluk salatalıkta yüzde 30 civarında verim kaybı yaşandığını bildirdi.