İstanbul'da inşaatı biteli 3 yıl olan dev AVM elde kaldı

İstanbul'da inşaatı biteli 3 yıl olan dev AVM elde kaldı
Güncelleme:

İstanbul Florya'da inşaatı 3 yıl önce biten Koru Florya projesinin içerisinde bulunan AVM hala satılamadı.

İstanbul Florya’daki alışveriş merkezi (AVM) 3 yıldır açılamıyor. Projede ortaklar arasında başlayan anlaşmazlık mahkemeye taşındı.

Ruhsata aykırı inşaat, usulsüz konut satışı iddiaları gündeme geldi. Yılan hikayesine dönen projede süreç 2010 yılında TOKİ’nin gelir paylaşım ihalesiyle başladı.

İhaleyi 3 patronu temsil eden 4 şirket kazandı ve inşaat başladı. TOKİ’ye toplam gelirin yüzde 30’una denk gelen yaklaşık 225 milyon gelir taahhüt edildi. 

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz'ün haberine göre Aydınlı Grup ve Vizyonlife şirketleri FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olarak yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı’ya ait. Kavurmacı tutuklu olarak yargılanıyor ve şirketleri TMSF yönetimine geçti. Projede yüzde 50 hak sahibi artık TMSF. Projenin yüzde 25 ortağı Arke İnşaat patronu Mustafa Keleş, diğer yüzde 25 ise Doğa Koleji’ni alması ile gündeme gelen Metal Yapı Konut patronu Ömer Saçaklıoğlu’na ait.

Ortaklardan Arke İnşaat’ın ruhsat iptal kararı alması nedeniyle TOKİ AVM’yi satamıyor. Yetkililer Danıştay kararını beklediklerini belirtiyor.

Hürriyet