3 ilçede sokağa çıkma yasağı

3 ilçede sokağa çıkma yasağı

Şırnak'ın Cizre ile Silopi ilçesinde ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre ve Silopi ilçelerinde bu gece saat 23.00’ten itibaren geçerli olmak üzere, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Dün Cizre ve Silopi'deki 3 bine yakın öğretmen, telefonlarına Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gönderilen SMS mesajlarının ardından bölgeyi terk etmişti. Mardin’in Nusaybin ilçesinde de bugün saat 16 .00 dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Vali Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Özturan ile valilikte düzenlediği basın toplantısında, Cizre ve Silopi ilçe merkezlerinde bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, mayın ve patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve hendeklerin bertaraf edilmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla 23.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacağını anlattı.

Bölücü terör örgütünün vatandaşların başta yaşam hakkı olmak üzere özgürlük, güvenlik ve mülkiyet gibi temel hak ve hürriyetlerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdiğine dikkati çeken Su, şöyle konuştu:

"Yaptığı bu eylemlerle vatandaşlarımızın gündelik yaşamını sürdürmesini ve başta sağlık olmak üzere temel kamu hizmetlerinden faydalanmasını engellediği ve vatandaşlarımıza her türlü maddi ve manevi zararlar verdiği kamuoyumuzun malumlarıdır.

Cizre ve Silopi ilçe merkezlerinde temel hak ve hürriyetlerini kullanabilecekleri huzur ortamı ve kamu düzenini sağlamak maksadıyla vatandaşlarımıza her türlü maddi ve manevi destek sağlanacaktır."

NUSAYBİN'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan Mardin’in Nusaybin ilçesinde de bugün saat 16 .00 dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, artan terör olayları nedeniyle can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde saat 16.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, yasağa vatandaşların uymasının can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz ettiği kaydedildi.

Etiketler Şırnak  Cizre Silopi