6 işçi ölmüştü... Tutuklu sanık kalmadı

6 işçi ölmüştü... Tutuklu sanık kalmadı
Güncelleme:

İzmir'de bir yl önce 6 işçinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı kule vinç faciasında tutuklu sanık kalmadı.

İzmir Bornova’da Kamil Tunca Caddesi’ndeki otel inşaatında, geçen yıl 30 Aralık’ta saat 17.30 sıralarında, kule vinç, yükseltme çalışmalarında devrildi. Vincin arka ağırlığı, işçi yatakhanesi konteynerlerinin üzerine düştü.

Vincin yükseltilmesi işini yapan A.A. (38), A.D. (41) ve Ü.K. (39) ile konteynerde kalan F.Ç. (32), Y.S. (38) ve B.G. (28) hayatlarını kaybetti; M.Ç., D.A. ve H.K. yaralandı.

İhbarla bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Cenazeler otopsinin ardından memleketlerinde toprağa verildi.

7 SANIK İÇİN İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayın ardından inşaat firmasının sahibi E.Y. (34), şantiye şefi M.Y. (30), iş güvenliği sorumlusu F.K. (39) ile vinç sahibi İ.K. (30), gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı. İlerleyen süreçte İ.K. ve F.K. tahliye edilirken, şüphelilerden N.Ö. ise tutuklandı. Yürütülen soruşturmanın ardından 3’ü tutuklu 7 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede E.Y., M.Y., F.K., İ.K., firmanın ortağı Alim Emiroğlu (39), ölen işçilerin bağlı olduğu taşeron firmanın sahibi N.Ö. (43) ve kule vinç firma sahibi S.A. (43) hakkında ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk celsede İ.K. tutuklandı, N.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TEK ŞİKAYETÇİ KALDI

Sanıkların yargılanmalarına bugün İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar İ.K., M.Y., E.Y., tutuksuz sanıklar, müştekiler ve aileleri ile avukatlar katıldı.

Firari S.A. ise katılmadı. Mahkeme başkanı, olayda ölen işçilerden A.D.’nun ailesi haricinde diğer mağdurların şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirtti. Duruşmada söz alan ailenin avukatı, şikayetlerini yineledi. Söz verilen tutuklu sanıklar ise beraatlerini talep etti.

Tutuksuz sanıklardan A.E, “Ailelere başsağlığı diliyorum. İlk günden bugüne hep hayatını kaybedenlerle helalleşmeye çalıştık. Bugüne kadar 5 aileyle helalleştik. İlk celsede avukatımız yüzünden ortalık gerildi. Zaten onu da azlettik. Kimsenin ne suç aldığına bakmıyorum. En başından beri tek istediğim ailelerle helalleşmek” dedi.

Savunmaların ardından ara karar açıklandı. Heyet, tutuklu sanıklar İ.K., E.Y. ve M.Y.’nin yurt dışı çıkış tedbiriyle adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verip duruşmayı, 26 Ocak’a erteledi. (DHA)

DHA