Ankara'da feci kaza !

Ankara'da feci kaza !

Ankara Cebeci'deki Dikimevi kavşağında otobüs durağa daldı. Feci kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.

Ankara Cebeci’de Dikimevi kavşağında freni boşalan otobüs durağa daldı. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.

06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Ankaray İstasyonu yakınında bulunan otobüs durağındakilere çarptı. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı. Belediye otobüsü, duraktaki yolcuları altına alarak, kaldırıma ve park halindeki otomobillere çarptıktan 60 metre sonra durabildi.
 

İŞTE KAZA YERİNDEN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ


GÖRGÜ TANIĞI: "OTOBÜS ÇOK HIZLIYDI"

Olay yerinde olan görgü tanığı kazayı şöyle anlattı: "Otobüs çok hızlıydı. Kaza yapan iki otobüse vurmamak için kaldırıma çıktı. Belediye otobüsü 200 - 300 metre kaldırımda gitti. Kaldırım boyunca insanları sürükleyip altına aldı."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: 12 ÖLÜ, 12 YARALI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 13.30 sıralarında Çankaya-Cebeci Dikimevi Kavşağı'ndan Kurtuluş istikametine seyir halindeki toplu taşıma aracının henüz belirlenemeyen nedenle şoförün araç hakimiyetini kaybetmesi neticesinde otobüs durağına çarparak kaldırımda yaklaşık 80 metre sürüklendiği anımsatıldı.

ankara_10_1.jpg

Kazada ilk tespitlere göre 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 vatandaşın yaralandığı ifade edilen açıklamada, olayda 8 aracın hasar gördüğü belirtildi.

Yaralıların 3 hastanede tedavi altına alındığı bildirilen açıklamada, olaya adli makamlarca el konulduğu ve tahkikata devam edildiği kaydedildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri de kaza yerinde çalışma başlattı. Polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceliyor

w_9729.jpg