Ankara'da hakimin evine ''yanlışlıkla'' baskın

Ankara'da hakimin evine ''yanlışlıkla'' baskın
Güncelleme:

Ankara Emniyeti'nin yanlışlıkla bir zanlının evi yerine, bir kadın hakim ve kritik bir kurumda çalışan eşinin evine baskın düzenlediği iddia edildi.

Ankara Emniyeti'nin, geçen aralıkta yapılan sahte kanser ilacı operasyonu sırasında, kasten öldürme, nitelikli yağma, uyuşturucu ticareti ve tehdit gibi suçlardan aranan Necati Zaman’ı yakalamaya çalışırken ‘yanlışlıkla’ bir kadın hakim ve devletin kritik bir kurumunda çalışan eşinin evine baskın düzenlediği ortaya çıktı.

Polisin "adres karışıklığı" nedeniyle yanlış adrese gittiği ve eve sabah 7.20’de özel harekâtla girdiği, hakimi ve eşinin olayın peşini bırakmaması sonucu "sehven soruşturması" açıldığı belirtildi.

Yaşanan krizi aktaran Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu bugün yayımlanan "Baskın yapılan evden çıkan hâkim" başlıklı yazısında, "Bakanlardan bürokratlara kadar, devletin yetkili isimleri günlerdir özür diliyor, yanlış oldu diyor ama kriz çözülemiyor" ifadelerini kullandı.

"Aslında hedef, sahte kanser ilaçları sebebiyle çocuk ölümlerine neden olan bir örgüttü. Operasyonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Emniyeti ile birlikte yürütmüştü" diyen Terkoğlu, 26 Aralık’ta başlatılan operasyonda beş ilde 37 kişinin gözaltına alındığını, piyasa değeri 4 milyon lira olan sahte ilaç ele geçirildiğini yazdı.

Barış Terkoğlu'nun Cumhuriyet'teki yazısının tamamı için...