ByLock'taki gizli sevgili hapisten kurtardı

ByLock'taki gizli sevgili hapisten kurtardı
Güncelleme:

Yargıtay, ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle hapis cezası verilen polisin, 'ByLock’u evli olan sevgilimle duygusal ilişkimi gizlemek amacıyla kullanıyordum' savunmasını kabul ederek cezayı bozdu.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu gerekçesiyle ihraç edilen eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürü Özcan Bulduk ile eski polis Sevim Odabaşı, ByLock kullandıkları gerekçesiyle İstanbul’da yargılandı.

Mahkeme, örgüt üyeliği suçundan Bulduk’a 8 yıl 9 ay, sanık Odabaşı’na ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Her iki sanık, kararı temyiz etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı tebliğnamede sanık Bulduk’un cezasının onanmasını isterken, Sevim Odabaşı’nın kararının ise bozulmasını istedi.

 'DUYGUSAL İLİŞKİYİ İSPAT EDER NİTELİKTE'

Olay TV'den Alican Uludağ'ın haberine göre; Tebliğnamede, eşinden boşanmış olan sanık Odabaşı’nın telefonuna ByLock’un duygusal ilişki yaşadığı evli Özcan bulduk tarafından yüklendiği ifade edildi. 26 Ağustos 2015 ile 19 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılan mesajların da taraflar arasındaki duygusal ilişkiyi ispat eder nitelikte olduğu belirtilen tebliğnamede, bunun aksine örgütsel içerikli herhangi bir mesajın bulunmadığı savunuldu.

Tebliğnamede, sanık Odabaşı’nın diğer sanıkla duygusal ilişki nedeniyle gizlice görüşmek amacıyla ve bu tarz ilişkinin meslekten çıkarma cezasını gerektirecek şekilde bir disiplin suçu olması nedeniyle gizliliğe başvurduğu savunuldu.

'YAZIŞMALAR ÖRGÜTSEL NİTELİKTE DEĞİL'

Davayı esastan görüşen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, oybirliğiyle sanık Sevim Odabaşı’na verilen mahkumiyet hükmünün bozulmasına karar verdi.

Kararda, sanık Odabaşı’nın yazışma içeriklerinin örgütsel nitelikte olmadığının anlaşıldığı belirtildi.
Diğer sanık Bulduk’un cezası ise onandı.