Diyarbakır'daki PKK dehşetini anlattılar: Deprem oldu sandık

Diyarbakır'daki PKK dehşetini anlattılar: Deprem oldu sandık

Diyarbakır'da PKK'nın saldırısına uykuda yakalanan vatandaşlar ''Deprem oldu sandık'' dedi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK'lı teröristler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Şiddetli patlamada emniyet binası büyük hasar meydana gelirken, emniyetin yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü. Saldırıya uykuda yakalanan vatandaşlardan bazıları "Deprem oldu sandık" dedi.

Diyarbakır Valiliği, saldırıda lojmanda kalan 2 polis yakını ile lojmanın yakınındaki binada meydana gelen göçükte enkaz altında kalan 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6'sı polis, 8'i de polis yakını olmak üzere toplam 39 kişinin de yaralandığını açıkladı.

"KEPENKLERİ İNDİRİP EVE KAÇTIK"

Patlamanın yaşandığı sırada işyerinde olduğunu anlatan bir esnaf, gece saat 23.30 civarı büyük bir patlama sesi duyduklarını belirterek, "Sesi duymamın ardından dışarı çıktım. Emniyet tarafından kepenkleri indirip eve kaçtık. Fırının kapısı düştü patlamanın şiddeti nedeniyle. Ardından silah sesleri geldi" dedi.

"DEPREM OLDUĞUNU SANDIM"

Patlamanın olduğu sırada evde uyuduğunu anlatan ve evinde ciddi hasarlar oluşan HacıGüler ise, "Patlama sırasında uyuyordum. Aniden şiddetli bir ses geldi, uyandım. Önce deprem olduğunu sandım. Sonra şokla kalktığımda çocukların bağırışlarını duydum. Pencere çocuğun üzerine düştü. Çok şükür bir şey olmadı. Ancak zararımız çok büyük. Her iki kata perişan durumda. İşçiyim zaten. Bunun zararını nasıl karşılayacağımı bilmiyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.