Dolmabahçe saldırısında şok gelişme !

Dolmabahçe saldırısında şok gelişme !

Dolmabahçe saldırısında yakalanan 2 kişinin yanı sıra 2 kişi daha varmış...

Bugün Dolmabahçe Sarayı’nın kapısında nöbet tutan polislere yönelik saldırıya ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Polis, saldırıdan kaçan iki saldırganı Gümüşsuyu’nda silahlarıyla yakalamıştı. Hürriyet’in ulaştığı görüntüler, olay yerinden sakince silahlarıyla uzaklaşan 2 kişinin daha olduğunu ortaya çıkardı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre bugün saat. 14.30 sıralarında otomatik silah, tabanca ve 3 el bombası taşıyan 2 saldırgan, Dolmabahçe Sarayı’nın Saltanat Kapısı’nın önünde nöbet tutan polislere doğru el bombası attı. Ancak bu bomba patlamadı. Bunun üzerine saldırganlar polis kulübesine silahla ateş açtı. 

*Güvenlik kamerası kaydına göre görüntüler bugün saat 13:42'de çekildi. Ancak kameranın saatinin bir saat geri olduğu öğrenildi.

İKİSİ SİLAHLARIYLA YAKALANDI

Nöbet kulübesinde bulunan polisler açılan ateşe karşılık verdi. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından 2 şüpheli Gümüşsuyu Caddesi istikametine kaçmaya başladı. Alman Konsolosluğu yakınlarında önlem alan motosikletli yunus timleri ve ilçe polis ekipleri kaçan saldırganları yakaladı. Polis ekipleri yapığı incelemede şüphelilerin üzerinden 1 tabanca, 1 otomatik tüfek, 2 el bombası ve 2 kutu mermi ile boş şarjörler ele geçirildi.

30897475.jpg

KAMERAYA YAKALANAN 2 KİŞİ DAHA

Saldırıya sadece 2 kişinin katıldığı sanılırken, Hürriyet'in ulaştığı bir güvenlik kamerası kaydı, 2 kişinin daha olay yerinden Kabataş yönüne doğru kaçtığını ortaya çıkardı. İki kişiden biri otomatik silahı elinde yürürken, takip edilmediğinden emin olunca elindeki silahı poşete koydu. Kimliği belirlenemeyen kişiler daha sonra kayıplara karıştı.