Eş cinayetinde iğrenç iddialar

Eş cinayetinde iğrenç iddialar
Güncelleme:

Esenyurt’ta 2 aylık eşinin öldüren 21 yaşındaki İlknur Aktaş mahkemedeki ilk savunmasında, "kayınpederim bana, 'Sahurda koynuma gir' dedi. Kaynanam buna güldü” dedi.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan tutuklu sanık İlknur Aktaş, avukatı ve Sinan Aktaş’ın ailesi ile avukatları katıldı.

Hürriyet gazetesinden Ceylan Sever'in haberine göre, duruşmada ilk defa savunma yapan İlknur Aktaş, eşinin anne ve babasıyla beraber yaşadıklarını söyleyerek, “Kayınbabam bana farklı şekilde davranıyor, farklı isimlerle sesleniyordu. Bana ‘Yeter’ diye hitap ediyordu. Bunun sebebini eltime sordum, o da kayınbabamın eski sevdiği kadının adı olduğunu söyledi.

 Kayınvalidem de bunları biliyor ve gülüyordu. Bu nedenle eşimle sürekli aramızda tartışıyorduk. Ben de bu durumu aileme anlattım, ailem bana eşim ile aramda halletmemi söyledi. Olaydan 1 hafta önce kayınpederimi yarı çıplak gördüm. Kayınvalidem de fark etti. Sinirlenerek evden çıktım ve eşime geri gelmeyeceğimi söyledim, ancak beni ikna etti” dedi.

Eşinin anne ve babasıyla birlikte yaşadıkları için psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Aktaş “Ramazan ayının 10. gününde kayınpederim bana, 'Sahurda koynuma gir' dedi. Kaynanam buna güldü” dedi.

Hürriyet