İş makinelerine el mi konuldu ?

İş makinelerine el mi konuldu ?

Bitlis'te yapılan 'öz yönetim' açıklaması sonrası belediyenin iş makinelerine el koydoğu iddia edildi.

Bitlis Hizan ilçesinde DBP tarafından dün 'öz yönetim' açıklaması yapıldı. İlçede dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Belediye de dahil ilçedeki iş makinelerine kaymakamlık tarafından el konulduğu iddia ediliyor.

Son dönemde YDG-H'liler tarafından sık sık iş makineleriyle hendekler kazılıyor. PKK da ele geçirdiği iş makineleriyle yolları kazıp bomba, mayın yerleştiriyor. Kaymakamlığın bu nedenle karar aldığı iddia ediliyor.

Bitlis’in Hizan ilçesinde DBP, Hizan Demokratik Halk Meclisi, KURDÎ-DER, Demokratik Emek Kongresi (DEMEK), Kadın Meclisi, KJA, MEYADER, DEM-GENÇ, Yerel Yönetimler ve DTK tarafından öz yönetim açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Hizan Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader Sönmez, "Bizler Kürdistan halkları olarak kendi dilimiz ve kültürümüzle kendimizi öz yerel irademizle yönetmek istiyorsak buna saygı duyulmalı ve desteklenmelidir. Devletin ve meşru olmayan AKP hükümetinin 'Herkes benim emrimde olmalı ve istediğim şekilde hareket etmeli' dayatmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bizler merkezden dayatılan,Ankara'dan topluma uyuşmayan her şeyi yapmak zorunda değiliz. Bizler devletin atadığı vali ve kaymakamlar tarafından yönetilmek istemiyoruz" diye konuştu.
 
BELEDİYENİN İŞ MAKİNELERİNE EL KONDU
 
Bu Sabah yapılan operasyonda ise 'öz yönetim' açıklamasını okuyan Sönmez'in gözaltına alındığı iddia ediliyor. Hizan Kaymakamlığı kararıyla ise ilçede bulunan tüm iş makinelerine polis tarafından el konuldu.

Araçların Hizan İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne çekildiği iddia ediliyor. 

Son dönemde YDG-H'lilerin ele geçirdikleri iş makineleriyle yolları kazdığı, ara sokaklara hendekaçtığı sık sık görülüyor. Kırsal alanda da PKK'lılar ele geçirdikleri iş makineleriyle kolayca asfalt kazıp patlayıcı, mayın yerleştirebiliyor. 

11 Ağustos’ta PKK'nın Kavaklı sorumlusu ‘Andok’ kod adlı Barış Tekçe Hakkari'de bir iş makinesi üzerinde, patlayıcı yerleştirmek için yolu kazarken güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilmişti.

Kaymakamlığın bu nedenle bu kararı aldığı iddia ediliyor.